GeriAlışveriş Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın 6 yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın 6 yolu

Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın 6 yolu

Alışverişte tasarruf etmek, ihtiyaçlarınızı karşılarken gereğince ve bilinçli harcama sağlamaktır. Peki, tasarruf etmek için neler yapmalısınız? İşte alışverişte tasarruf etmenin püf noktaları...

1. PLANLI ALIŞVERİŞ

Alışverişe çıkmadan önce alacaklarınızı listeleyin ve bu ihtiyaçlarınızın dışına çıkmamaya özen gösterin. Böylece ihtiyaç duymadığınız ürünleri satın almamış olursunuz.

Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın 6 yolu

2. PAZARLIK YAPIN

Almakta karar kıldığınız ve beğendiğiniz ürünleri satın almadan önce pazarlık yapmayı unutmayın. İndirimi küçük bir miktar bile olsa tasarruf etmiş olursunuz.

3. MARKA TAKINTINIZ OLMASIN

Marka takıntınız var ise bundan kurtulmalısınız. Özellikle giyim sektöründe kaliteli ürünler markadan ibaret değildir. Gıda alışverişinde ise fiyatı uygun ürünlere yönelmeniz doğrudur fakat içeriğinde kullanılan maddeleri okumadan satın almamalısınız. Bu gibi önerileri dikkate alır ve uygularsanız alışverişinizde tasarruf etmeniz olağandır.

4. İNDİRİMLİ VE OUTLET REYONLARINA GÖZ ATIN 

İndirimli kıyafetlerden giyinmeyi alışkanlık haline getirin. Unutmayın ki indirimsiz aldığınız ürünü birkaç gün sonra yarı fiyatına görebilirsiniz. Outlet ürünlerde oldukça uygun fiyatlarda tarzınıza göre alışveriş yapabilirsiniz ve üstelik paranızın birçoğunu tasarruf etmiş olursunuz.İnternet sitelerinde de mağazada olduğu fiyatın altında ürünü görmeniz mümkündür. İnternet sitesinde alışverişinizde indirim kuponları da karşınıza çıkabilir ve bu kuponlardan faydalanmayı da unutmayın. Bu sebeple alışveriş yapmadan önce biraz araştırma yapmanız ve en uygun ürünü satın almanız sizin tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

5. GIDA ALIŞVERİŞİNDE MEVSİME UYGUN ALIŞVERİŞ YAPIN

Mevsiminde tükettiğiniz meyve ve sebzeler hem sağlık açısından hem de tasarruf etmeniz açısından oldukça önem taşır.

Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın 6 yolu

6. TÜKETECEĞİNİZ MİKTARDAN FAZLA ALMAYIN

Market ürünlerinde ihtiyacınız kadarını almayı bilmelisiniz. Fiyat farkından dolayı daha büyük olan ürünü almak isteyebilirsiniz fakat tüketemediğiniz durumda hem israf yapmış olacaksınız hem de cebinizdeki parayı çöpe atmış olacaksınız. Büyük ve küçük ürünlerde fiyat aralığı ve fırsatları bir kenara bırakıp ihtiyaç duyduğunuz kadar almalısınız. Bu da alışverişte tasarruf etmenin en önemli örneğidir.

False