GeriHamilelikte Sağlık Zayıflama çayları yüzünden hamile kaldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zayıflama çayları yüzünden hamile kaldı

Zayıflama çayları yüzünden hamile kaldı

Doğum kontrol haplarını ihmal etmiyordu ancak...

Zayıflama çaylarının bu kez ilginç bir zararı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de genç bir kadın zayıflama çayı içtikten sonra organ yetmezliği yaşamış ve karaciğer nakli olmuştu.

Bu kez de İngiltere'de yaşayan Naomi Salt isimli kadın doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen hamile kaldı. Nedeninin ise zayıflamak için kullandığı çaylar olabileceği belirtildi.

 

Zayıflama çayları yüzünden hamile kaldı

DOĞUM KONTROL HAPLARINI İHMAL ETMİYORDU

Çay, sindirim sistemini harekete geçiriyor ve bağırsaklarda besinlerin emilimini azaltıyor. Dolayısıyla, doğum kontrol hapının da vücut tarafından yeterince emilmesini engelliyor. Birçok yabancı ünlünün de reklamını yaptığı ilaç en çok gelinler tarafından düğün öncesi forma girmek için kullanılıyor.

Satış uzmanı olarak çalışan Naomi Salt da yılbaşından sonra bu çayı kullanmaya başladı ve şu anda 2 aylık hamile. Genç kadın hamileliğini ilk duyduğunda neler hissettiğini şöyle anlattı, "Şu anda bulutların üstünde uçuyorum ama ilk duyduğumda şok olmuş ve üzülmüştüm. Doğum kontrol haplarımı hiç aksatmam ama ilk duyduğumda bu nasıl oldu diye sorguladım. Şu anda 26 yaşındayım, kariyerim var ve ev almak için para biriktiriyorum. Bir bebek sahibi olmak hesapta yoktu."

BU ÇAYI KULLANANLAR AYRICA PREZERVATİF DE KULLANMALI 

Hamile kaldığını öğrendikten sonra zayıflama çayının sitesine giren genç kadın bu çayı kullanan ve doğum kontrol hapı alanların ayrıca prezervatif kullanmasını da önerildiğini gördü.

Genç kadın 2014 yılında 2'inci çocuğunu doğurduktan sonra doğum kilolarını vermek için çay kullanmaya karar verdi. Şu anda ise sevgilisinden 3'üncü çocuğuna hamile.

Bu olayın basına yansımasının ardından daha önce başka kadınlardan da benzer şikayetler alındığı görülmüş. 

Hürriyet

HAMİLELİKTE KİLO HESAPLAMA

False