GeriHamilelikte Sağlık Tahıllı Ekmek Reflüye İyi Geliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahıllı Ekmek Reflüye İyi Geliyor

Tahıllı Ekmek Reflüye İyi Geliyor

Özellikle hamilelik döneminde reflüden çok mu çekiyorsunuz?

Hamilelik dönemi bazı anne adayları için hayatının önceki dönemlerinden pek farklı olmasa da çoğu anne adayı hamilelik sürecinde değişik rahatsızlıklara göğüs germek zorunda kalabiliyor. Bu rahatsızlıklardan en sık görüleni ise bir mide problemi olan reflü…

Reflü rahatsızlığını minimuma indirmek için ağır yağlar içermeyen hafif yiyecekleri tercih etmek gerekir. Reflüsü olan anne adaylarının kepekli ekmek, mısır ekmeği ya da tam tahıllı ekmek tüketmesi gerekir. Ayrıca, elma, muz, havuç gibi meyveleri de tüketebilirler.

Anne adayları reflüyü tetikleyen kola, portakal suyu, domates, çikolata, patates kızartması gibi yiyeceklerden uzak durarak ve doktorunun önereceği yatış pozisyonunu kullanarak gebelik reflüsüyle başa çıkabilir. Özellikle portakal suyu, limon suyu, domates, greyfurt suyu, çikolata, patates kızartması ve sirke içerikli gıdalar reflüyü tetikler.

Ayrıca reflünün kötü etkilerini azaltmak için mide basıncını artıracak her türlü eylemden uzak durmak gerekir. Anne adayları bu dönemde bol kıyafetler tercih etmeli.

Yüksek Yastık, Reflünün Etkilerini Azaltıyor

Geceleri mide yanması ile uyanan birçok reflü hastası basit bir yöntemle şikayetlerini azaltabilir. Başı ve omuzları mide seviyesinden yükseltecek dolgun bir yastık, mide yanmasının önüne geçebilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu 

ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ

False