Prematüre bebeklerde masaj mucizesi

Anne karnında 37. haftayı tamamlamadan doğmuş olan bebekler prematüre sınıfına girmektedir. Prematüre bebek bakımı hassasiyetle takip edilmesi gereken bir konudur. Bu sebeple dış dünyaya adapte olmaya çalışan miniğinize ona kuvvet katacak masaj ile başlayabilirsiniz. Prematüre bebek yeni dünyasına alışmaya çalışırken siz de onun hayatını kolaylaştırabilir, adaptasyon sürecini hızlı ve sağlıklı atlatmasına yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Prematüre bebeklerin bakımı, normal bebek bakımından biraz daha zordur. Onun uyku düzeni, beslenmesi, cilt bakımı çok daha ayrıntılı ve hassas olması gerekir. Doktorundan onay alınmadan vücuduna pek fazla şey süremezsiniz. Bu yüzden kullanacağınız bebek masaj yağının doktorundan onaylı, tamamen doğal ve parfümsüz olması gereklidir.

Bebeğinizin bu dönemi kuvvetli bir şekilde geçirmesi için doktorunuzdan aldığınız onay ile bebeğinizin belli noktalarına dokunarak ona masaj mucizesi ile destek olmalısınız. Prematüre bebeğin gelişi için ona masaj yapmak onu çok rahatlatacak ve stresini azaltacaktır. Annesi ile kuvvetli bağlar kurmasına yardımcı olacaktır.

37. haftadan önce doğan bebeğinize yaptığınız masaj hareketleri, aktif olarak eklemlerini çalıştırdığınız için bebeğinizin kemik gelişimine oldukça fayda sağlar. Bu yüzden masaj onun gelişimi açısından önemlidir. İstediğiniz zaman onu kucağınıza alamasanız bile bu şekilde iletişim kurabilir ve aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz sevgili anneler. Ama bunu uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

PREMATÜRE BEBEĞİME NASIL MASAJ YAPABİLİRİM?

  • Öncelikle bebeğinize yavaş ve yumuşak hareketlerle masaj yapacağınızı söylemeliyim.
  • Bebeğinize masaj yapmadan önce ellerinizi çok iyi dezenfekte etmeniz gerekmektedir. Çünkü Prematüre bebeklerin bağışıklığı diğer bebeklere nazaran daha düşüktür. Bu sebeple hijyen bizim için önemlidir.
  • Sonrasında ise elinizde yüzük, bileklik gibi aksesuarlar olmamasına dikkat etmeniz gerek.
  • Masaj yaparken belli noktalara dokunmadan yapmanız gerekecektir çünkü bebeğiniz çok hassas. Örneğin boynuna masaj yapmamalıyız çünkü nefes almasını zorlaştırabiliriz.
  • Bebeğiniz dokunmaya hemen tepki verecektir, hapşırarak ya da öksürerek bu sebeple tedirgin olmamalısınız.
  • Prematüre bebekler kendilerini taşıyamadıkları için kollarını ve bacaklarını hassas bir şekilde oynatmanızda yarar var.
  • Yenidoğan bebeğinizin cildi zaten çok yumuşaktır, o yüzden ilk zamanlar bir yağ kullanmanıza gerek kalmayacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları