Sema Karaoğlu
Sema Karaoğlu
Sema Karaoğlu

Kumaş tercihiniz acaba doğru mu?

Yazın giysi seçimi konusunda anne adaylarına öneriler…

Haberin Devamı

Hamilelik, kadın vücudunda bir dizi değişikliğin yaşandığı bir süreçtir. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Sema Karaoğlu, anne adaylarına özellikle yazın giysilerini seçerken kumaş tercihleri konusunda daha dikkatli olmalarını öneriyor ve bazı tavsiyelerde bulunuyor.

Hamilelikte kadınlarda genel vücut ısısı ve kan dolaşımı artar, efor kapasitesi azalır. Bu durum kolay terlemeyi de beraberinde getirir. Hamilelerde genital bölgenin ph’sı alkali yöne doğru değişir, ayrıca hormonlarda yaşanan değişikliklerden dolayı güneş ışığına da duyarlı hale gelirler. Tüm bu değişimler hamilelerde daha kolay üriner enfeksiyonların, meme altında pişik-mantar enfeksiyonlarının ve genital bölgede mantar enfeksiyonlarının gelişimini ayrıca yüzde leke oluşumunu da kolaylaştırır.

Haberin Devamı

Bu nedenlerle hamile kadınların giysilerini seçerken kumaş tercihlerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Sentetik, kalın ve çok sık dokunmuş kumaşlar cilde nefes aldırmadıkları ve terlemeyi artırabilecekleri için tercih edilmemelidir.

SICAK YAZ GECELERİNDE SERİN SERİN UYUMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYIN!

Özellikle iç çamaşırlarında pamuklu kumaşlar, hamilelikte seçilecek en iyi kumaşlardır, pamuklu kumaşlar cilde nefes aldırır, terletmez ve oluşan teri emerler. Yaz aylarında güneş hassasiyetinin de arttığı unutulmamalı ve pamuklu olmasının yanında, açık renk kumaşlar tercih edilmelidir. Vücudu sıkan, dar giysiler, sıkı kemerler ve dar sütyenlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Hamilelikte artan dolaşım bu tarz giysilerle rahat olamayacak karında gaz problemine, zaman zaman nefes yetersizliğine ve erken dönemde bacaklarda ödeme yol açacaktır. Dolayısı ile hamileler özellikle yaz aylarında açık renkli, pamuklu ve rahat kıyafetleri tercih etmelidirler.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK