GeriHamilelikte Sağlık Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu!

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu!

Kış aylarının soğuk etkisi hamileliğinizi olumsuz etkilemesin.

Anne adayları hamileliğe psikolojik ve bedensel olarak farklı açılardan hazırlanırken hamilelik sürecinin hangi mevsimlere geldiğini göz önünde bulundurmalıdır. Yaz aylarında geçen hamilelik süreci ile kış aylarından geçirilen hamilelik sürecinde mevsim değişikliğine bağlı olarak bazı değişiklik yapılmalı ve farklı noktalara dikkat edilmelidir. İşte hamilelik sürecini kışın yaşayacak anne adayları için kış aylarına hazırlanma rehberi…

1. KIYAFET VE AYKKABI TERCİHİNİZ MEVSİME UYGUN OLMALI

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Kışın hamileler sıcak havalara göre kıyafet konusunda daha dikkatli olmalılar. Kat kat kıyafetler yerine uygun vücut ısısını sağlamak için yeterli kalınlıkta olan ve yumuşak kıyafetler tercih edilmeliler. Tercih edilen kıyafetler naylon veya sentetik olmamalı. Bu tarz kıyafetlerin hava geçirme özelliği olmadığından terleme ve mantar enfeksiyonlarına yol açabilir. Kış aylarında yünlü, pamuklu ve yumuşak giysiler tercih edilmeli. Ayakkabı tercihini  terletmeyen ancak ayakları sıcak tutacak ayakkabılardan yana kullanılmalı. Ayakkabı seçimi için bir diğer önemli özellik, kar ve buz gibi kaygan zeminlerde kaymayacak materyelden yapılmış olmalı.

2. KURU HAVAYA KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Anne adayları kış aylarının soğuk etkisinden uzak kalmak için daha çok kapalı alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Ev dışında bulunulan kapalı ortamların sağlıklı bir havalandırmasının olup olmamasına dikkat etmenin yanı sıra anne adayları, evlerindeki havalandırmaya da oldukça dikkat etmeliler.

3. KAPALI ORTAMDAKİ SİGARA DUMANINDAN UZAK DURULMALI

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Havaların soğuması ile birlikte sigara içmek için kapalı alanlar tercih ediliyor. Kapalı mekanlarda daha fazla maruz kalınan pasif sigara içiciliği; rahim içi gelişme geriliği, düşük doğum ağırlığı vb. riskleri de artırabilir.

4. KIŞ AYLARINDAN FAST FOOD YERİNE BALIK TÜKETİLMELİ

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Hamilelerin kışın beslenme konusunda da dikkatli olması gerekir. Anne adayları kışın balık tüketimini ihmal etmemeli. Kemik ve diş gelişimi için önemli bir yere sahip olan balık, D vitamini ihtiyacını da karşılayabiliyor.

5. C VİTAMİNİNİ İHMAL EDİLMEMELİ

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini alımı özellikle kış aylarında anne adayının ihmal etmemesi gereken noktalardan. Kış aylarının vazgeçilmezi olan portakal, limon, mandalina gibi turunçgiller C vitamini açısından oldukça zengindir. Anne adayları c vitamini ile kış aylarının beraberinden getirdiği grip nezle gibi hastalıklardan korunabilirler.

6. CİLT BAKIMINA DİKKAT EDİLMELİ

Kış hamileliğine hazırlanmanın 6 yolu

Soğuk havalarda cildin kuruyup çatlamasına da özen göstererek bu gibi durumlarla karşılaşmamak için önlemler alınmalı. Bu süreçte diğer mevsimlere göre daha hassas olan cildiniz için özel bakım gerekebilir. Elinizi ve yüzünüzü ılık su ile yıkayabilir, nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bol su tüketimi hem cilt hem de genel sağlığınız için ihmal edilmemeli.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False