Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Kimyasal Ürünler hamileliği etkiler mi?

Hamilelik döneminde kullanılan kimyasal ürünlerin bebeğe zarar verebileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, anne adaylarına önerilerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Hamilelikte ve emzirme döneminde karşı karşıya kalınan kimyasallardan bebeğinizi ve kendinizi korumanız gerekmektedir. Gebelikte ve emzirme döneminde bebeğinize geçecek olan bir sorun sizden geçecektir. Kendinizi korumuş olursanız bebeğinizi de korumuş olacaksınız.
Hamilelikte kimyasal madde alımının bebekte sorunlara yol açtığı düşünülmektedir. Örneğin; obezite, bilinçsel bozukluklar, bağışıklık sistemi bozuklukları, astım, erken gebelik, kısırlık vb. sorunlara yol açtığına dair şüpheler bulunmaktadır. Tam kesin bir bilgi olmasa da siz kendinizi ve bebeğinizi kimyasallara karşı mutlaka koruyunuz ve tedbirinizi alınız.

Gebelikte karşılaştığınız sorunlar ilerde bebeğiniz büyüdüğü zaman da peşini bırakmayacaktır. Bunun için her şeye karşı önleminizi ve tedbirinizi almalı, bebeğiniz ve kendinizi bu gibi sorunlardan korumalısınız.

Haberin Devamı

Çevrenizdeki kimyasalları mümkün olduğunca kullanmamaya çalışınız. Kimyasal maddeler, kullandığınız temizlik malzemelerinden tutun da kullandığınız bakım malzemelerine kadar birçok maddede bulunabilir.

Kimyasal Ürünler hamileliği etkiler mi

Bunları gebelikte kullanacaksanız bile sağlam bir araştırma ardından kullanmalısınız. Belli bir süre bu malzemelerden uzak durmanız daha sağlıklıdır.
Gebelikte karşılaştığınız her sorun aslında bebeğinizin de sorunudur. Bebeğinizi ve kendinizi korumak için neler kullandığınızı iyi bilin ve önlemlerinizi alın.

Unutmayın ki bebeğinizin gebelikte karşılaştığı sorunlar ileride ki dönemlerde de karşınıza çıkacaktır. Dikkatli olmanız, kendinizi ve bebeğinizi korumanız gerekmektedir. Toparlayacak olursak kimyasal maddelerin gebeliğe tabi ki de zararı vardır. Gebelik döneminde bu maddelerin kullanımından kaçınılması gerekir. Bu maddelerin hem size hem de bebeğinize birçok zararı olacaktır. Bunun için kimyasalları gebelik ve emzirme döneminde hayatımızdan çıkartmalıyız. Kimyasal maddeler sizde ve bebeğinizde birçok soruna da kucak açmaktadır. Bu sorunlar azımsanacak sorunlar da değildir.

Haberin Devamı

Sizin gebelik döneminde kullandığınız kimyasallar bebeğiniz büyüdüğü zamanda karşısına çıkacaktır. Kimyasal maddeler; erken doğum, kısırlık, düşük doğum ağırlığı, astım, bilinçsel bozukluklar, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi sorunlara yol açabilmektedir. Bunun için bebeğinizin de sizin de hayatınızı zorlaştıracak problemlere sahibi olmamak için gebelik ve emzirme döneminde kimyasallardan mümkün olduğunca uzak durmanızı ve önlem almanızı öneriyorum.

[fotogaleri=2204,2162,2897]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK