Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

İleri yaşta gebe kalmak sorun teşkil eder mi?

Gebelik yaşı, gebelik dönemi için en önemli konulardan birisidir. Anne adayları gebelik yaşları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Çok erken yaşta gebelik veya geç yaşta gebelik sağlıklı olmayan gebeliklerdir.

Haberin Devamı

Erken gebe kalmak ya da geç gebe kalmak anne adayında veya bebekte ciddi sorunlara neden olabilir. Anne adaylarının 20-35 yaşları arasında gebe kalmaları sağlıklıdır. Ne çok geç ne de çok genç hamile kalmak sağlıklı değildir. İleriki yaşlarda gebe kalmak hem bebek açısından hem de anne adayı açısından risklidir.

GEÇ GEBELİK RİSKLİDİR

İleri yaşta gebe kalmak sorun teşkil eder mi

Geç gebe kalmak, prematüre bebek, ölü bebek, düşük doğum ağırlıklı bebek, anamolili bebek gibi birçok sonuç doğurabilir. Bu risklerin daha az olması için geç gebe kalmamak gereklidir. Gebe kalmak istenilen yaş ne kadar geç olursa, kadında da erkeğin de yumurtaları ve spermleri o kadar yaşlı olmaktadır. Bu da gebe kalma olasılığını düşürmektedir. Anne adayları bundan dolayı geç gebelik istememelilerdir. Eğer hem geç gebe kalmaya karar veriyor ve hem de infertilite yani “kısırlık” problemi çekiyorsanız, kısırlığın teşhisi konulması gereken sürede düşürülmektedir.

Haberin Devamı

İLERİ YAŞTA GEBE KALMAK ZORLAŞIR

 İleri yaşta gebe kalmak sorun teşkil eder mi 

Normal yaşlarda kısırlık teşhisi için gerekli olan süre 6 aya kadar düşürülebilir. 6 ay düzenli bir şekilde cinsel ilişkiye girdiğiniz halde gebelik olmuyor ise de doktora danışmanız gerekmektedir. Bu gibi problemlerle karşılaşmamanız için, gebeliğin yaşını çok ertelememeniz tavsiye edilmektedir. Geç gebe kalmanın birçok riski vardır.

İleri yaşta gebe kalmak risk barındırmaktadır. Bunun için geç yaşta gebe kalmak tehlikelidir. Geç yaşta gebe kalmanız hem gebeliğinizi tehlikeye atar, hem de bebeğinizin sağlığını olumsuz etkiler. Geç yaşta gebe kalmanın doğurabileceği sıkıntıların yanı sıra geç yaşta gebe kalmak da zordur. Anne olmak için geç kalmış kadınların gebe kalmaları güçleşir. Anne adayının yumurtaları, baba adayının spermlerinin kalitesi oldukça düşecektir. Bunun için gebe kalmakta zorlaşır.

[fotogaleri=2897,2204,2796]

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN