Hamilelikte sıcak suyla duş almak zararlı mı?

Sıcak bir banyo sizi rahatlatır ama…

Haberin Devamı

Sıcak banyolar, genelde stres atmak ve rahatlamak için çok tercih edilen ortamlardır. Hamilelik döneminde aşırı sıcak ortamlar ve sıcak duşlardan uzak durulması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, anne adaylarını önerilerde bulundu.

Kadınlar bu tür rahatlamalara çoğu dönem gereksinim duyabilmektedir. Özellikle hamilelik öncesi hamam, sauna, kaplıca ve sıcak suyun vermiş olduğu rahatlıktan çok faydalanan, bu ortamlara alışkın olan kadınlar hamilelik süreçlerinde de bu alışkanlıklarını sürdürüp sürmemek hakkında merakta kalmaktadırlar.

Ne yazık ki hamilelik dönemlerinde hamam ve kaplıca gibi sıcak su ortamlarında bulunmak sakıncalı olabilmektedir. Sıcak sulu ortamlar özellikle gebeliğin ilk 3 aylık dönemleri arasında bebeğin organ gelişiminde olumsuz etkiler yaratmaktadır.

ILIK SU İLE DUŞ ALIN

Anne adayı mümkün oldukça banyosunu ılık su ile yapmalıdır ve çok buhar olan yerlerden bir dönem kaçınmalıdır. Ayrıca vücut sıcaklığının artmasına neden olabilecek türlü faktörlerden de mümkün oldukça uzak durmalıdır. Nedeni ise bebeğin üzerinde potansiyel zararlara meyil vermesidir. Bilhassa sıcaklık ayarının gereğinden fazla olması annenin beynine kan gitmesini azaltacağı için bayılmalara da neden olabilir. Hem bebeğin hem de annenin sağlığı için hamilelik dönemlerinde bu tür yerden uzak durmak alınacak en güzel önlemdir. 

ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ

Yazarın Tüm Yazıları