GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?

Gebelikte anne adaylarının yaşadığı en büyük problem kuşkusuz mide bulantısıdır. Mide bulantıları bazı hamileliklerde dokuz ay boyunca yaşanabilmektedir. Bulantılara mide yanması da eklendiğinde safra kesesi ile alakalı problemlerinde başladığı görülebilmektedir.

Mide bulantısının diğer organlara zarar vermemesi anne adayının elindedir. Aynı şekilde mide bulantılarını engellemek ya da anne adayının bir zaman sonra mide bulantısı yaşadığı tüm durumları hayatından çıkarmak da mümkündür. Anne adaylarının kendi sağlıklarını düşünmesi, mide bulantısı yaşadığı tüm yiyecekleri hayatından çıkarması hamilelik süresince çok faydalı olacaktır. Mide bulantıları bir zaman sonra anne adayının kilo kaybetmesine neden olacağı için, bebek sağlığına da zararı dokunacaktır. Hamilelik süresince anne adaylarının kilo vermesi değil, kilo alması beklendiği için mide bulantıları bu süreci olumsuz etkileyecektir.

Hamilelik dışında kişiler mide bulantısı yaşadığında bazı yöntemlerle bu bulantılara çözüm bulabilmektedirler. Fakat hamilelikte her türlü yiyecek ve içeceğin tüketilememesi nedeni ile daha farklı ve daha sağlıklı yöntemler bulunmalıdır. Mide bulantılarında öncelik bebek sağlığına verilmelidir. Hamileliğin daha sağlıklı geçmesi için anne sağlığına verilen öncelik mide bulantılarında yerini bebek sağlığına bırakmaktadır.

GEBELİKTE YAŞANAN MİDE BULANTILARININ NEDENLERİ 

  • Açılan algı ve duyuların anne adaylarını hassaslaştırması,
  • Hamilelikte anne adaylarının kan değerlerinin farklılık göstermesi ve ihtiyaç duyduğu yiyecek içeceklerin farklılık göstermesi,
  • Bebeğin anne karnında sürekli hareket etmesi,
  • Hamileliğin yeni başlamış olması sayılabilir.

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISINA ÇÖZÜM OLACAK ÖNERİLER

1- Anne adaylarının papatya çayı ya da nane limon, ıhlamur gibi normal zamanlarda kısa sürede mide bulantısını yok edecek bitkisel çay yöntemlerinin hamileliğine zarar verip vermeyeceğini öğrenerek uygulaması,

2- Dinlenmek ve istirahat etmek,

3- Anne adaylarının canlarının istemediği ya da aklına geldikçe dahi midesinin bulanığı her türlü yiyecek ve içecekten uzak durması

4- Anne adaylarının yeme içmelerine dikkat etmesi (çok yağlı ve aşırı salçalı yemeklerden uzak durması da mide bulantısının önüne geçecek çok önemli yöntemlerden biridir)
gibi farklı şekilde sıralanabilir.

Her ne olursa olsun anne adayları hamilelik süresinde muhakkak hamileliklerine zarar verecek maddeleri öğrenmelidirler. Bu maddeleri içeren bitki çayı ve ilaçlar hamilelik tamamlanana kadar asla kullanılmamalıdır. Bazı maddelerin kadınlarda pelvis kaslarını esnettiği ve bebeğin aşağıya doğru kaymasına neden olduğu bilinmektedir. Özellikle regl dönemlerinde ağrıları bastıran ve kanamanın kısa sürede bitmesini sağlayan ilaç ve diğer yöntemler hamilelikte kesinlikle kullanılmamalıdır.

Doktor kontrolü altında tamamlanması gereken hamileliğin her süreci, anne adaylarının da kendini takip etmesi ile devam ettirilmelidir. Anne adayları hamileliklerinde yaşadığı değişimleri ve hassasiyet duyduğu her türlü maddeleri doktorlarına iletmeleri gerekmektedir. Bu döngü sayesinde, anne adaylarının mide bulantılarının büyük bir kısmı engellenebilir, kontrol altına alınabilir, hatta mide bulantısı yaşandığı anda kolayca çözümü bulunabilir.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False