GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Köpek Beslerken Dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Köpek Beslerken Dikkat!

Hamilelikte Köpek Beslerken Dikkat!

Doğum öncesi ve sonrası için öneriler...

Hamilelik döneminde köpek beslemenin pek fazla sorun yaratmayacağını söyleyen Dr. Pınar Tokatlıoğlu, doğum öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Kist Hidatik Tehlikesi

Köpekten bulaşabilen en önemli iki enfeksiyondan birisi kuduz diğeri ise hidatik kist hastalığıdır. Köpeğin aşılarını ve hidatik kist ilaçları asla ihmal edilmemelidir. Köpek başıboş bırakılmamalı ve çiğ et verilmemelidir.

Kist Hidatik oldukça ciddi bir hastalıktır. Akciğer, karaciğer, batın içi (pelvis) ve beyinde bir takım kistlere neden olmasına rağmen gebelik açısından ek bir risk oluşturmaz. Yine kedilerde olduğu gibi alerjik durumlara zemin hazırlamaması için köpeğin tüylerinden de uzak durulmalıdır.

Köpek ısırmalarında yapılacak ilk işlem, ısırılan bölgenin bol sabunlu su ile yıkanması ve sonra acil olarak bir hekime müracaat edilmesidir.

İri köpeklerin, gebeler uzanırken üzerine zıplamasını engellemek için eğitmek gereklidir. Doğum sonrasını da düşünüp köpeğin eve gelecek olan minik bebeğe zarar vermemesi için eğitmek de unutulmaması gereken bir başka konudur.

Köpeğin Bebeğe Alışmasını Nasıl Sağlarız?

Doğum sonrası bebek daha eve gelmeden hastanedeki eşyaları köpeğe koklatılarak tanıması sağlanabilir. Köpek tüm ilginin yeni gelen bebeğe çevrilmesini kıskanabilir bunu önlemek için bir oyuncak bebek kullanarak, evin yeni üyesi ile doğum sonrası yapılacak rutinlere alıştırılabilir.

Bebekler doğal olarak köpeklerin kulaklarını ve tüylerini çekebilir, onların canını yakabilecek şekilde vurabilirler. Bu da köpeklerde ani tepkiye, pati darbeleri ve ısırmalara yol açabilir.

HAMİLELİKTE KUŞ BESLEMEK

GEBELİKTE KEDİ BESLENİR Mİ?

False