Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamilelikte kırmızı avuç içi nedir?

Kırmızı avuç içinin bebeğe herhangi bir zararı var mıdır?

Haberin Devamı

Hamilelikte kırmızı avuç içinin bebeğe bir zarar vermeyeceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, hamilelikte görülen kırımızı avuç içini anlattı….

Gebelik süresince oluşan hormonal etkiler ve bebeğin getirmiş olduğu mekanik baskı nedeniyle annenin damarsal, metabolik ve cilt yapısında değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Gebelikte tam bu nedenlere bağlı olarak birçok gebede yaşanan fizyolojik değişikliklerin yanısıra bazen de kişiye özel dermatozlar ile kaşıntı, döküntü, kızarıklıklar, kırmızılıklar ortaya çıkmaktadır.

Hamilelikte kırmızı avuç içi nedir

HAMİLELİKTE KIRMIZI AVUÇ İÇİ

Gebelikte görülen rahatsızlıklar anne ya da bebek için ileri derecede olmadığı sürece herhangi bir tehlike arz etmez. Ancak yaşamı zorlaştıran rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıklar gebeliğe bağlı değişikliklerdir. Gebelik sonlandığı andan itibaren bu değişikliklerde ortadan kalkar.

Haberin Devamı

HER ANNE ADAYINDA AYNI DEĞİLDİR

Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen bu değişimler hormonaldir. Her kadının gebeliği kendine özeldir ve bu rahatsızlıklar her anne adayında aynı değildir.

[fotogaleri=949]

GEBELİĞİN GETİRDİĞİ TUHAFLIKLAR

Gebeliğin erken dönemi olarak tabir edilen ikinci ayda avuç içleri ve ayak altları kaşınabilir, kızarık ve kırmızı bir renk alır. Bu değişiklikler bebeğe ve anneye zarar vermezken gebeliğin getirdiği tuhaflıklar olarak nitelendirilebilir.

   Hamilelikte kırmızı avuç içi nedir   

BEBEĞE ZARARI OLMAZ

Hormonların etkisiyle gebelikle avuç içlerinde kızarıklık, kırmızılık ve genelde vücudun güneş gören bölgelerinde örümcek şeklinde damarlanmalar da görülebilir. Anne adayları bu gibi değişimlerin geçici olduğu ve bebeğe zarar vermeyeceği konusunda bilgilendirilmelidir ki anne adayı gebelik sürecinde huzurlu olsun.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç

HAFTA HAFTA HAMİLELİK