GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte kaç kilo almak normaldir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte kaç kilo almak normaldir?

Hamilelikte kaç kilo almak normaldir?

Uzmanlar aşırı zayıflığın ve şişmanlığın kısırlığa yol açtığına dikkat çekiyor.

Uygulanan diyetler ve aşırı spor yapmak kısırlığa neden oluyor.

Uzmanlar aşırı zayıflığın ve şişmanlığın kısırlığa yol açtığına dikkat çekiyor. Spor ve diyet konusunda da aşırıya kaçılmamalı. Kısırlığın önümüzdeki yıllarda iki katına çıkması bekleniyor. Kadınlar spor yapalım derken haftada 40 kilometre koşarak vücutlarındaki yağ oranını düşürüyor, daha sonra hamile kalmakta zorlanıyorlar.

Kadınların son yıllarda uyguladığı diyet ve ağır sporların, bünyelerindeki yağ oranını tükenmeye yakın hale geliyor ve bu da hormonları olumsuz etkiliyor ve adet düzensizliklerine yol açıyor.

Hamilelikte az kilo almak da oldukça sakıncalı. Hamilelikte en az 8, en fazla 20 kilo alınması idealdir. Kısırlık için bir diğer olumsuz faktör de şişmanlıktır. Obezite ve aşırı yağlanma kadın bünyesinde tahribata yol açıyor.

Hamile kalmadan önce dikkat!

Türkiye’de gebe kalmadan önce kadınların muayeneden geçme alışkanlığı yok maalesef. Oysa gebelik planlanmalı. Planlama sayesinde Hepatit B aşıları tamamlanabilir, vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit gibi vitaminlerin takviyesi yapılabilir ve şeker hastalığı kontrol edilebilir.

Ayrıca hamileliğin ilerleyen aylarında topuklu ayakkabı ve strech kıyafetlerin giyilmesinden kaçınılması da önemli bir unsur.

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı
Prof. Dr. Hakan Yaralı

HAMİLELİKTE KİLO HESAPLAMA

False