GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte İguana Beslerken Dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte İguana Beslerken Dikkat!

Hamilelikte İguana Beslerken Dikkat!

Hamilelikte iguana beslemek düşük sebebi mi?

Ülkemizde iguana gibi sürüngen hayvan besleyen insan pek görülmez ama meraklıları da yok değil. Eskiden sadece çevre koşullarında yaşayan bu tür hayvanlar artık evlerimizdeki kafeslerde de yerini aldı. Peki, bu hayvanları hamilelerin beslemesi ne kadar doğru? Gelin, bu bilgileri Jinekolog Operatör Doktor Pınar Tokatlıoğlu’ndan alalım.

Bizim ülkemizde pek alışık olunmamakla birlikte bazen bu tip hayvanlar beslemek isteyenler olabilir. Örneğin; iguanaların da tüm sürüngenlerde olduğu gibi barsak sistemi içinde "salmonella" adı verilen bakteriler bulunur. Salmonella bakterisi genelde ishal, bulantı, kusma ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren ve çoğu zaman basit önlemler ile tedavi edilebilen besin zehirlenmelerine neden olabilir.

Hamilelikte İguana Beslemek Düşük Sebebi Olabilir

Yaşlılar, bağışıklık sistemi sorunu olanlar, 5 yaşından küçük çocuklar ve hamile kadınlar salmonella enfeksiyonu açısından yüksek risk grubunu oluştururlar. Ayrıca salmonella enfeksiyonu, hamile kadınlarda ciddi enfeksiyonlara ve düşüklere neden olabilir. Hamile kadınların iguana ve benzeri sürüngenler ile temas etmemesi gereklidir.

HAMİLELİKTE KUŞ BESLEMEK SAKINCALI MI?

False