GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte ayakkabı seçiminin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte ayakkabı seçiminin püf noktaları

Hamilelikte ayakkabı seçiminin püf noktaları

Doğal deriden üretilen rahat ayakkabılar tercih edilmeli.

King Paolo ve E-Bebek internet sitesinin 750 hamile kadın ile yaptığı “Hamilelikte Ayakkabı Seçimi” araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, hamile bayanlar rahat ama aynı zamanda şık olan ayakkabıları tercih ediyor.

Araştırma sonuçlarına göre hamile kadınların çoğunluğu, ayakkabı üzerine internette araştırma yapıyor, satın alırken zincir mağazaları tercih ediyor ve satın alma öncesi dostlarından fikir alıyor. Bebeğine kavuşmanın heyecanını yaşayan annelerin, hamileliklerin son dönemlerinde oluşan ödemler nedeniyle ayak ağrıları artıyor. Bu dönemi rahat geçirmek isteyen anneler, özel üretilen ayakkabıları tercih ediyor. Hamilelik döneminde vücut dağılımının bozulması, oluşan ödemler ve ayakların şişmesi sonucu ayakkabı seçimi önem kazanıyor. Alınan fazla kilolar ile ağırlaşan kadınların vücudu denge sorunu yaşıyor ve ayakları daha çok yoruluyor. Hamileler bu dönemde rahat ayakkabılara yöneliyor. Kıyafet seçimleri kadar ayakkabı seçimlerine de önem gösteren anne adayları ayakları için en doğru ürünü internette arıyor ve bu dönemde en fazla 3 ayakkabı satın alıyor.

Hamilelikte ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

* Tüm hamile bayanlar, ayağa uyum sağlayan, hava sirkülasyon sistemli ve doğal deriden üretilen ayakkabıları tercih etmeli.

* Hamilelik döneminde kadınların damarlarındaki kan hacmi yüzde 50 daha fazla artış gösterir. Artan kan hacmi nedeniyle damarlarda genişleme ve doku hücrelerinin arasında biriken sıvı ayaklarda da ödeme neden olur. Bu nedenle kadınların hamilelik dönemlerinde giydikleri ayakkabılar ayağı sıkmamalı, biraz geniş ve yumuşak tabanlı olmalı.

Düz ya da küçük topuklu, ayağa hafif bol olan ayakkabılar tercih edilmeli.

* Gebeliğin ilerleyen haftalarında eğilip giyme zorluğu olacağından bağsız ayakkabılar tercih edilmeli.

False