GeriHamilelikte Sağlık Hamilelik psikolojik rahatsızlıkları etkiler mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelik psikolojik rahatsızlıkları etkiler mi?

Hamilelik psikolojik rahatsızlıkları etkiler mi?

Psikolojik tedavi gören anne adayları sağlıklı bir gebelik geçirebilir mi?

Op. Dr. Ebru Ünal, gebeleri herhangi bir ruh sağlığı problemleri varsa bunu gebeliklerini takip eden doktorlarına söylemeleri konusunda uyardı. Psikolojik tedavi gören birçok kadının sağlıklı gebelik geçirebildiğini belirten Ünal, gebeliğin bazen kişide olumsuz etkilerinin de olabileceğinin altını çizdi.

Hamilelik psikolojik rahatsızlıkları etkiler mi

ESKİ BİR HASTALIK TEKRARLAYABİLİR

Gebelikte stres veya hormonal salgılar bazı ruhsal problemlerin şiddetlenmesine ya da daha önce geçirilen eski bir hastalığın tekrarlamasına sebep olabilir. Eğer bu sorun tedavi edilmezse gebe kendisine gerektiği gibi bakamaz, hastalığı bağlı olarak yeterli beslenemez, düzenli uyuyup, dinlenemez.

DOKTORA DANIŞMADAN İLAÇLAR BIRAKILMAMALI 

Psikolojik tedavi gören hastaların doktorlarına danışmadan ilaçlarını bırakması doğru değildir. Gebenin herhangi bir ruh sağlığı problemi varsa bunu mutlaka gebeliğini takip eden doktoruna söylemeli. Doktorunu kullandığı ilaçlarla ilgili bilgilendirmeli.

 

Hamilelik psikolojik rahatsızlıkları etkiler mi
   

BAZI İLAÇLAR BEBEĞE ZARAR VEREBİLİR

Bazı ilaçların gebelikte kullanımı uygun olsa da bazılarının kullanılması bebeğe zarar verebilir. Gebeliği takip eden doktor ve psikiyatrist, ilacın gebelikte kullanılıp kullanılmaması hakkında hastaya bilgi verir. İlaca devam etme kararı hastalığın şiddeti, iyileşmiş olma veya halen bazı belirtilere sahip olma durumuna göre belirlenir.

HAMİLELİKTE BEBEK ANNENİN RUH HALİNDEN ETKİLENİR Mİ?

[fotogaleri=949]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False