Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamilelik öncesi doktor kontrolü

Gebelik öncesi doktor kontrollerinin önemine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, bu kontrollere çift olarak gidilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Gebelik öncesi doktor kontrolü gebelik için çok önemli bir rol oynamaktadır. Anne adayları gebelik öncesinde, sağlıklı bir gebelik geçirmek için doktor kontrollerini yaptırmalıdır. Doktor kontrolleri gebelik, doğum ve doğum sonrası için oldukça önemlidir. Anne adaylarının gebelik planı yaptıktan sonra doktora görünmeleri gerekmektedir. Gebelik öncesi doktor kontrollerinin asıl amacı  anne adaylarının gebe kalmadan önce var olan risk faktörlerini belirlemek, bunları azaltma konusunda tıbbi destek sağlamak ve bu risk faktörlerini kontrol altında almaktır.

GEBELİK ÖNCESİ TESTLER YAPILMALI

Hamilelik öncesi doktor kontrolü

Gebelik öncesi doktor kontrollerinde jinekolojik muayene, pap-smear alınması gibi testler yapılmalıdır. Doktor kontrollerinin sonuçlarına göre de alınacak önlem varsa bu önlemler alınmalıdır. Risk teşkil edebilecek enfeksiyonlar, kitle gibi durumlar var ise jinekolojik muayenede ortaya çıkacaktır. Gebeliğe hazırlanan bir annenin detaylı bir doktor kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Annelerin kan şekerlerinden, troid bezi değerlerine, kalp ile ilgili olan problemlerden tutun da jinekolojik testlere kadar bütün değerlerin ve sonuçların doktor kontrolünde değerlendirilmelidir. Gebe kalmalarına engel olabilecek herhangi bir durum var ise bu da doktor kontrollerinde ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

KONTROLE EŞİNİZLE GİDİN

Anne adayları gebe kalmayı düşündükleri zaman detaylı bir doktor kontrolü yaptırmalıdır. Toparlayacak olursak hamilelik döneminde doktor kontrolü çok önemlidir. Çocuk düşünen çiftlerin bu kontrollere çift olarak gitmeleri tavsiye edilmektedir. Bu kontrollerin asıl amacı gebeliğe engel olan bir durum veya gebeliği riske sokacak bir durum olup olmadığını öğrenmektir. Bunun için planlı olan gebeliklerde doktor kontrolleri önemlidir. Gebelik öncesi doktor kontrollerinde anne ve baba adayların bir rahatsızlıklarının olup olmadığı araştırılır. Bu kontroller eğer annede veya babada bir rahatsızlık varsa hamilelikte değil de daha erken ortaya çıkmasını  sağlar. Böylece anne veya babanın rahatsızlığının tedavisi ve önlemi erkenden alınmış olur.

Haberin Devamı

HAFTA HAFTA GEBELİK