GeriHamilelikte Sağlık Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey

Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey

Hamileler için üretilen hurafeler birçok yanlışın yapılmasına neden oluyor!

Birçok kadın hamilelikleriyle ilgili bazı durumları doğru sanmaktadır fakat o durumlar tamamen hurafe sayılır. Bu durumlardan bazıları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey!

1- GRİP AŞISI YAPTIRMAK HAMİLELERE ZARAR VERİR

Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey

Hayır, grip aşısı anne adayının ve bebeğinin hastalıklardan korunmasına yardımcı oluyor. Doktor gözetimi altında, doktor tavsiyelerine uyarak grip aşısı yaptırmanızın hiçbir sakıncası yoktur. Unutmayın ki hamilelik döneminde grip çok ağır geçebilir ve hamileler birçok insandan daha fazla gripten etkilenirler.

2- BALIK YEMEK BEBEĞE ZARAR VERİR

Balık yemek aksine bebek için çok faydalıdır. Haftada iki porsiyon balık yemenizde hiçbir sakınca yoktur. Balık tüketmek bebeğinizin gelişimi ve göz sağlığı için oldukça fayda sağlar. Somon veya ton balıkları özellikle tüketmeniz gereken balıklardır.

3- HAMİLELER İKİ KİŞİLİK YEMEK YEMELİ

Bebek için fazla protein ve vitamin almalısınız fakat iki kişilik yemeniz bebeğinize ileride obezite sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bebeğinizin gelişimi için bir bardak süt ve bol yeşillikli beyaz peynirli sandviç fazladan almanız her şeyi karşılar.

Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey
 

4- SAÇ BOYATMAK BEBEĞE ZARAR VERİR

Tamamen yanlış bir düşüncedir. Saçınıza sürdüğünüz boya derinize de değer fakat bebeğinize vereceği bir zararı yoktur. Özellikle doğal karışımlı boyaları tercih etmeniz ihtimalleri de ortadan kaldıracaktır. Dikkat edilmesi gereken tek unsur boyanın kokusudur, mide bulantılarına yol açabilir. Bunu da önlemek için ise havadar bir ortamda saçınızı boyatmanızı tavsiye ediyoruz.

5- HAMİLEYKEN SEKS YAPILMAZ

Seks yapmanızın bebeğe zarar vereceği inanışı tamamen yanlıştır. Bebeği plasentası ve rahim kasları korumaktadır. Sadece cinsel yolla bulaşan hastalığınız varsa bebeğe bulaşabilir, bunu önlemek için prezervatif kullanmalısınız.

 

Hamilelik ile ilgili yanlış bildiğiniz 7 şey
 

6- KARIN DİK BÜYÜYORSA BEBEĞİNİZ ERKEKTİR

Hayır, böyle bir kesinlik yoktur. Her kadının farklı bir anatomiye sahiptir ve bebek ona göre büyür ve hareket eder. Cinsiyet farkına göre değişik pozisyonlar yoktur, bir kadının bir kız ve bir erkek çocuğa hamileliğinde aynı görünmesi ya da farklı görünmesi muhtemeldir. Hareketini ve pozisyonunu bebek kendisi seçmektedir.

7- MİDE EKŞİMESİ BEBEĞİNİZİN SAÇI YÜZÜNDENDİR

Hamilelikte yaşanan mide ekşimesi ve yanmasının sebebi hormonlarınızın mide kapakçıklarını gevşetmesidir. Bebeğinizin saçı olması ihtimali bulunmamaktadır.

HAMİLE OLMANIN 10 AVANTAJI!

[fotogaleri=1231]

ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ

False