GeriHamilelikte Sağlık Hamilelik döneminde uygulanabilecek masajlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelik döneminde uygulanabilecek masajlar

Hamilelik döneminde uygulanabilecek masajlar

Hamilelik süreci bir kadının hayatındaki en özel ve en önemli dönemlerin başında gelmekte. Bu süreçte vücut büyük bir değişim yaşamakta, hormanların değiştiği, duyguların, tepkilerin daha belirgin olduğu bu dönemde vücut yaşadığı değişikliğin sonucunda ağrılarla tepki vermeye başlamaktadır.

Güzellik Uzmanı Gizem Günaydın, uzman terapistler eşliğinde yapılan hamile masajının kadınların ağrılarının azalmasına yardımcı olurken aynı zamanda psikolojik olarak gevşeyip rahatlamalarına destek olduğunu belirterek, kişilerin bu masajı özellikle doktor kontrolünde yapılması gerektiğini belirtiyor.

Anne adayları için hormanal ve fiziken pek çok şeyin değiştiği zor bir dönem olduğunun altını çizen Günaydın, yapılan düzenli masaj uygulamalarında kan dolaşımının artmasıyla anne adayının sıklıkla yaşadığı sırt ağrıları, uykusuzluk, eklem ve kas dokusunda meydana gelen ağrıların hafiflemesine destek olan etkili uygulamalardan biri olduğunu söylüyor.

Bölgesel ve lokal olarak yapılan uygulamalarla özellikle varis ve çatlakların oluşmadan önlenmesi sağlanıyor. Özellikle anne adaylarının en fazla korktuğu karın bölgesi çatlakları uygulamanın yapıldığı merkezlerde özel yağlarının yumuşak hareketlerle uygulanmasıyla hem çatlakların önüne geçiliyor hem de kişinin rahatlamasına yardımcı olunuyor.

Hamilelik döneminde uygulanabilecek masajlar

Hamilelik döneminde en fazla şişen bölgelerden biri olan ayaklar için yapılan ayak masajıyla anne adaylarının en çok yaşadığı sorunlardan biri olan ayak ve ayak bileklerinde meydana gelen ödem, şişme ve buna bağlı oluşan rahatsızlıklar düzenli masaj uygulamalarıyla en aza inmesine de yardımcı oluyor.

Yine bu süreçte yapılacak her uygulama mutlaka doktora danışarak ve onların kontrolünde bu uygulamaların yapılması gerekir. Hamilelik sürecini problemsiz, keyifle ve daha sağlıkla geçirmek isteyen anne adayları tarafından özellikle tercih edilen hamile ve ayak mesajı mutlaka  uzman terapistler tarafından yapılmalıdır. Bu dönemde masaj anne adaylarının beden ve ruh sağlığına çok iyi gelir ve bu sürecin daha keyifle geçirmelerine destek olur.

False