GeriHamilelikte Sağlık Hamileler yaz sıcaklarından nasıl korunmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler yaz sıcaklarından nasıl korunmalı?

Hamileler yaz sıcaklarından nasıl korunmalı?

Çantanızda her zaman küçük bir el fanı taşıyın.

Şimdi yazın başındayken ve sıcaklık da çok artmamışken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Aydın'dan hamile bayanlara özel öneriler:

1) Vücudunuzu asla susuz bırakmayın. İçebildiğiniz kadar sıvı tüketin, özellikle de su tüketiminizi arttırın. Ayrıca su oranı yüksek yaz sebze ve meyvelerinden bol bol tüketmeye özen gösterin.

2) İçeceklerinize buz koyun.

3) Vücut ısınızı düşürmek için, soğuk yerine ılık duş alın. 2-3 saat önceden buzdolabına koyduğunuz küçük havlular ile kurulanın ve serinleyin. Eğer tatilde ve ya yolculukta iseniz, ellerinizi, ayaklarınızı ve eklemlerinizi sık sık soğuk su ile ıslatın.

4) Günlük hayatınızda rahat ve sentetik olmayan kumaşlar giyinin. Rahat olmayan, sentetik ve sıcaklığınızı arttıracak kıyafetleri yazın asla giyinmeyin.

5) Çantanızda her zaman, her yerde küçük bir el fanı taşıyın.

6) Rahat ve açık ayakkabılar giyin. Ayağınızın nefes almasına izin verin. Bantlı sandaletleri tercih ediyorsanız, az bantlı ve rahat olanları giyinin.

7) Yanınızda suyla hazırlanmış serinletici spreyler taşıyın. İçerisinde okaliptus veya nane aroması içerenleri tercih edebilirsiniz.

8) Klimalı ortamlar hamile bayanlar için yazın rahatlatıcı ortamlardan biri, eğer klimanız yoksa fan kullanın.

9) Buzdolabında ıslak küçük el havluları bulundurun. Serinlemek istediğinizde yüzünüze ve boynunuza soğuk kompres yapın.

10) Buzdolabında bulundurduğunuz salatalık ve ya diğer sebzelerle yüz maskesi yaparak serinleyin.

11) Ev içerisinde rahat ve sizi serin tutacak pamuklu giysileri giymeyi tercih edin.

12) Doğrudan güneşe maruz kalmayın. Bronz bir teni çok sevseniz bile güneş koruyucunuzu kullanın ve şemsiye altında güneşlenin. Güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu 12 ile 3 saatleri arasında asla sahilde olmayın.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False