GeriHamilelikte Sağlık Hamileler için seyahat önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler için seyahat önerileri

Hamileler için seyahat önerileri

Hamileyken seyahat yapılmayacağını düşünüp planlarınızı mı erteliyorsunuz?

Hamilelik süreci, hem bedenen hem de ruhen ortaya çıkan değişimler nedeniyle yorucu bir süreçtir. Hayatınızın en önemli varlığını beklerken biraz mola vermek ve yeni yerler keşfetmek, bu süreçte sizi rahatlatacak ve stresinizi atmanıza yardımcı olacaktır. Seyahat öncesinde, bazı önemli noktaları göz önünde bulundurarak, oldukça keyifli bir seyahat yapabilirsiniz.

Hamileler için seyahat önerileri


İŞTE HAMİLELİKTE SEYAHAT EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hamilelikte seyahat için en uygun aylar 4., 5. ve 6.aylar olarak tavsiye edilmektedir. Bu dönemlerde uzun mesafeleri tercih edebilir, hayalini kurduğunuz tatile çıkabilirsiniz. Bu aylardan sonra seyahat tercihleriniz konusunda daha dikkatli olmalı, daha kısa ve sakin seyahatleri tercih etmelisiniz. Bu açıdan, seyahate çıkmadan önce doktorunuzla görüşüp herhangi bir engel olmadığını teyit etmeniz, hem sizin hem de kavuşmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bebeğinizin sağlığı açısından önem taşır. Bunun yanı sıra seyahat öncesi tıbbi dosyanızın bir örneğini ve varsa ilaçlarınızı da yanınızda bulundurmanız beklenmedik bir durumda hayat kurtarıcı olacaktır.

Hem sağlığınız hem de seyahat konforunuz açısından seçeceğiniz kıyafetlerin sıkmayacak ve terletmeyecek özellikte olmasına ve ayakkabılarınızın rahat olması çok önemlidir. Ayaklarınızın şişme ihtimaline karşı ayakkabınızın yarım numara büyük tercih edebilirsiniz. Bebek beklerken seyahat etmek istiyorsanız, sık sık acıkacağınızı göz önünde bulundurarak, çantanızda su ve atıştıracak bir şeyler bulundurmanızda fayda var. Hamilelik sırasında değişen hormonlar nedeniyle aniden üşümeniz mümkün olabilir. Bu nedenle, yanınızda bir şal ya da hırka bulundurmayı da unutmamalısınız.

Hamileler için seyahat önerileri

HAMİLELER İÇİN EN UYGUN ULAŞIM YOLU HANGİSİ?

Seyahat için tercih edeceğiniz ulaşım biçimine göre, seyahat sınırlamaları söz konusu olmaktadır. Örneğin, uçak yolculuğu düşünüyorsanız, yolculuk sırasında maruz kalacağınız yüksek basıncın olası riskleri nedeniyle, hamileliğinizin 28. ile 36. hafta arasında doktorunuzun onayını gösteren rapor dâhilinde uçuş yapabilirsiniz.36. haftadan itibaren ise büyük ihtimalle uçağa binmenize izin verilmeyecektir.

Uzun süren ve yorucu araba yolculukları ile çok sıcak ve çok soğuk iklimlere yapılan yolculuklar hamileleri daha da yorar. Bu açıdan, daha kısa süreli seyahatleri tercih etmeniz, rahatlığınız açısından iyi olacaktır. Eğer araba ile yolculuk yapacaksanız, mutlaka emniyet kemeri takmalısınız. Kan dolaşımını düzenlemek amacıyla da sık aralıklarla küçük molalar vererek yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Şıklaşan tuvalet ihtiyacınız bekletmeden giderin.

Sıtma hastalığı riskinden dolayı genelde tropik bölgelere olan seyahatler hamilelere önerilmez. Yine de bebek beklerken seyahat planlarınız arasında Afrika, Güney Amerika gibi tropik bölgeler varsa, mutlaka doktorunuzun onayını almalı ve gerekli aşıları yaptırdığınızdan emin olmalısınız.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False