GeriHamilelikte Sağlık Hamileler ağda yaptırabilir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler ağda yaptırabilir mi?

Hamileler ağda yaptırabilir mi?

Hamilelerin veya hamile adaylarının kişisel bakımları söz konusu olduğunda en merak ettiği sorulardan biri de hamileler ağda yaptırabilir mi oluyor. Normal düzende tercih edilen epilasyon yöntemlerini hamilelikte kullanmaya tereddüt eden anne adayları haliyle bu konu hakkında da bilgi almak ister.

HAMİLELİKTE TÜYLENME HAKKINDA KISA BİLGİ

Hamilelik, hormonların çok farklı miktarlarda üretildiği ve bu sebeple tüylenme konusunda alıştığınız düzenin bozulduğu bir dönemdir. Hormonlar sebebiyle hamilelikte tüylenme artışı yaşanabilir. Normalde tüylenme olmayan meme ucu veya göbek gibi bölgelerde tüylenme görülebilir. Öncelikle meme ucu ve göbekte tüylenme hamilelik sonrasında duracak ve bu bölgelerdeki tüyler doğumdan sonra dökülecektir. Dolayısıyla bu tüyleri ellememekte fayda var.

HAMİLELER AĞDA YAPTIRABİLİR Mİ?

Hamileler ağda yaptırabilir. Uzmanların genel görüşü ağdanın zararlı olmadığı yönündedir. Ancak hormonlar sebebiyle ağrı eşiğiniz azalmış olabilir veya vücut daha hassas olduğundan ağda yapılan bölgelerde iz kalabilir. Bu sebeple tanıdığınız, hijyen ve profesyonelliğinden şüphe etmediğiniz yerlerde ağda yaptırmanızı öneririz. Hamilelikte genital bölgeye ağda çok acıtabileceğinden bacaklar, koltukaltı veya kollar gibi bölgeler tercih edilebilir ancak genital bölge için jilet tercih edilebilir.

HAMİLELER LAZER EPİLASYON YAPTIRABİLİR Mİ?

Lazer epilasyon sürekli tartışılan, hamilelik olmasa da zararlı mı değil mi şeklinde konuşulan bir yöntemdir. Hamilelikte lazer epilasyon ile ilgili yararlı veya zararlı olduğu yönünde çok fazla bilimsel bilgi yoktur. Tahmin ettiğiniz üzere hamilelikte pek çok yöntemin denenmemesinin sebebi de hamilelikte ilk adımın risk almamak olmasıdır. Net bir bilgi olmadığından hamilelikte lazer epilasyon tercih edilmez.

HAMİLELER TÜY DÖKÜCÜ KREM KULLANABİLİR Mİ?

Tüy dökücü kremler içlerindeki kimyasallar sayesinde tüylerin dökülmesini sağlar. Hamilelikte kimyasal maruziyetinden mümkün mertebe uzak durmak gerektiği düşünüldüğünden hamilelerin tüy dökücü krem kullanmamasını tahmin etmek çok da zor olmayacaktır. Uzmanlar hamilelikte tüy dökücü kremin yasaklılar listesinde olduğunu belirtiyor. Zira bu kimyasallar deri yoluyla vücut tarafından emilip bebeğe ulaşabileceğinden tüy dökücü kremlerden uzak durulması önemle vurgulanıyor.

HAMİLELİKTE İSTENMEYEN TÜYLER İÇİN EN UYGUN YÖNTEM HANGİSİ?

Hamileler için en güvenli tüy alma yöntemlerinin jilet ve ağda olduğu konusunda uzmanlar hemfikir. Ağrı ve acıya bağlı olarak ağdadan da vazgeçilebilir ve özellikle genital bölge için ağda önerilmez ancak kişinin kendi tercihine bağlıdır. Jilet kullanırken de her zaman olduğu gibi hijyene büyük önem verilmelidir.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False