GeriHamilelikte Sağlık Hamile olmanın 10 avantajı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamile olmanın 10 avantajı!

Hamile olmanın 10 avantajı!

Hamileliğe hiç bu tarafından baktınız mı?

1. İş yerinde sıkıcı bir toplantıda ya da uzayan bir tartışmanın ortasında kaldığınızda bebeğinizin hareketlerine konsantre olarak, bu küçük sırrınızla kendinizi ortamdan soyutlayıp gülümseyebilirsiniz.

2. Belki de hiçbir zaman olmadığı kadar önemsenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Arkadaşlarınız, eşiniz ve ailenizde herkes sizin için seferber olur. Çevrenizdekiler size taze meyveler, sağlıklı yemekler yedirmek için etrafınızda koşturur, kapılar sizin için açılır, toplu taşıtlarda size yer verilir, elinizdeki çantanız dahil tüm ağırlıkları taşımak için bir hevesli bulunur. Böylelikle kendinizi her zaman özel ve önemli hissedebilirsiniz.

Hamile olmanın 10 avantajı

3. Pantolon ve eteklerinizin belinden taşan göbeğinizi saklamak için nefesinizi tutmaya son vererek rahat rahat nefes alabilirsiniz çünkü kilo almak ilk defa bu kadar keyifli hale gelir. Tartıda diyet yaptığınız günlerin aksine her gün fazlalaşan kilonuzdan memnuniyetsizlik duymaz, kendinizi bir kabusun ortasında hissetmezsiniz.

4. Dilediğiniz kadar uyuyabilirsiniz. Kimse size “çok uyudun, hadi kalk artık” demez. Üstelik, yatakta dilediğiniz kadar yer kaplayabilirsiniz. Eşinizin yastığı dahil tüm yatak sizindir.

5. İstemediğiniz bir organizasyona ya da buluşmaya gitmemek için düşünüp mazeret aramanız gerekmez. “Biraz yorgunum, bu aralar çok uykum geliyor, midem bulanıyor, biraz ağrı ve kasılmalarım var” gibi hamilelik döneminde karşılaşılabilecek geçerli bahaneleri kolayca üretebilirsiniz.

 

Hamile olmanın 10 avantajı
 

6. Bir süreliğine “ne giysem” derdinden kurtulursunuz. Gardrobunuzda hamilelikle ilgili çok da fazla kıyafet bulunmasına gerek olmaz. Sizi her yerde rahat ettirecek, tayt, belden lastikli hamile pantolonu, birkaç bol elbise, t-shirt bulunması yeterlidir. Önemli davetlerde bile özgürce giyinebilir ve eleştirel bakışların hedefi olmazsınız. 

7. Şaçlarınız ve tırnaklarınız hiçbir ekstra bakıma ihtiyaç duymadan hiç olmadığı kadar sağlıklı ve güzel olacaktır. Bu sayede aylık saç bakım, manikür ve pedikür masraflarınız azalır. Siz de kuaförde harcayacağınız zamanı daha çok tercih ettiğiniz, keyifli aktivitelere harcayabilirsiniz. Mesela yürüyüş yapabilir, sinemaya gidebilir, dilediğiniz kadar şekerleme yapabilirsiniz.

8. Herkes hediye almaktan hoşlanır… Üstelik de bu hediyeler minicik minicik patikler, zıbınlar, tulumlarsa hediye almak çok daha keyifli hale gelecektir!

 

Hamile olmanın 10 avantajı
 

9. Hamileliğiniz süresince ev temizliğine eskisi kadar zaman ayıramamanız pek de problem teşkil etmez. Size ev temizliğinde yardımcı olabilecek arkadaşlarınız, yakınlarınız, akrabalarınız bu yükü üzerinizden hem de hiç sızlanmadan alacaktır.

10. Bebek odası için yaptıklarınızın haricinde de evinizde pek çok değişiklik ve ev için alışveriş yapabilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler, satın aldığınız eşyalar lüzumsuz olarak görülmez. Görülse bile değişiklikleri bebeğiniz için daha sağlıklı, daha kullanışlı olduğunu düşündüğünüz için yaptırdığınızı, satın aldığınız eşyaların bebek büyütmek için çok gerekli olduğunu söyleyerek karşıt görüşleri bertaraf edebilirsiniz.  

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False