Gebelikte cinsel yaşam nasıl olmalı?

Toplumda hamilelik döneminde cinsel yaşamın olmaması gerektiği düşünülür. Fakat bu durum yapılan çalışmalar sonucunda tam tersi olması gerektiği görülmüştür. Zaten hamilelik dönemi anlamlı bir süreç olup hem fiziksel hem de psikolojik değişiklikler yaşadığımız bir dönemdir.

Haberin Devamı

Bu dönem oldukça hassas bir dönem olduğu için anne adaylarına baba adayının ve sosyal çevrenin yeterli desteği ve şevkati göstermesi gerekmektedir.

BABA ADAYLARI EŞLERİNE DESTEK OLMALI

Hamilelikte bedenimiz bir çok değişikliğe uğramaktadır. Bu durum anne adaylarında kaygı yaratabilir. Eski bedenlerine kavuşamayacaklarını ve eşlerinin onları eskisi kadar beğenmeyeceklerini düşünebilirler. Baba adayları bu noktada eşlerine destek olmalı ve birlikte keyifli vakit geçirmeye özen göstermelidirler.

Gebelikte cinsel yaşamda baba adayları rahatsızlık vermemek adına bu dönemde eşinden cinsel yönden uzaklaşabiliyorlar. Bu dönemde kadınlar kendilerini beğenilmemiş ve kötü hissedebiliyor. Erkek onu rahatsız etmemek için uzak durduğu için kadının daha çok negatif kognisyonları ve olumsuz düşünceleri pekişir. "Ben sevilmiyorum, istenmiyorum" şekilde düşünebilirler.

Haberin Devamı

Yaklaşık yedi ve yedi buçuk aya kadar eğer kadın doğum uzmanı ekstra bir şey söylemiyor ise cinsel ilişki kurulabilir. Fakat bu noktada pozisyon çok önemlidir. Misyoner pozisyon önerilmemektedir. Çünkü kadının üstüne doğru gelindiğinde karına yönelik bir baskı olabilir. Uygun pozisyonu açıklayacak olursak, kadın ve erkeğin aynı yöne bakarak yan döndüğü ve erkeğin daha arkada olduğu pozisyondur. Bu pozisyon daha risksiz bir pozisyondur. Toparlayacak olursak gebelikte cinsel yaşamın sürdürülmesi herhangi bir zarara uğratmadığı gibi aksine hem hormonel hem de psikolojik açıdan faydaları bulunmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları