Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Gebelikte baş ağrısı normal mi?

Geçmeyen ve şiddetli seyreden baş ağrıları için çözüm önerileri...

Haberin Devamı

Normal hayatta da birçok insanın sıkıntısı olan baş ağrısına gebelikte de rastlanır. Gebelikte baş ağrısı annede sinirlenmeye ve strese neden olur. Dayanılmaz baş ağrılarında ise mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Migren hastası olan hamileleri ise biraz daha zor bir gebelik bekliyor. Migren ilaçlarınızı doktorunuza danışarak kullanmalısınız ve eğer hiçbir zararı yoksa düzenli olarak kullanmanız sizin için çok iyi olacaktır.

Anne adaylarının gebelikte en sık karşılaştığı durumlardan birisi olan baş ağrısı, bireyi daha stresli ve sinirli yapar. Gebelikte ortaya çıkan bu baş ağrısının en büyük sebebi gebelikte artışa geçen hormonlardır. Bu hormonlar progesteron ve östrojendir. Bu hormonların etkileri sizde baş ağrısı yapacaktır ve bu ağrılar çok şiddetli olmadığı sürece korkmanıza gerek yoktur.

Haberin Devamı

Gebelikte baş ağrısı normal mi

Anne adaylarının, hormonların etkisinin yanı sıra uykusuzluk, stres, yeme alışkanlıkları, kan şekeri değişiklikleri, yorgunluk gibi nedenler de baş ağrısına sebep olur. Az, yeteri kadar ve dengeli beslenerek bunu önleyebilirsiniz. Anne adayları dinlenerek, egzersiz yaparak, ılık duş alarak ve karanlık ortamlarda derin nefes egzersizleri yaparak bu baş ağrılarının üstesinden gelebilir.

Anne adayları baş ağrısını ilk kez çekmesine rağmen çok şiddetli, geçmek bilmeyen, ani başlayan ağrılar ve yanı sıra ateşin de yükselmesi durumunda mutlaka doktora gitmeliler.

Toparlayacak olursak gebelik döneminde baş ağrısı normal bir durumdur. Annede strese ve sinire yol açan baş ağrıları bazen dayanılmaz olmaktadır. Üstelik bir de annenin migreni de var ise anne adayının ağrısı çok daha katlanılmaz olmaktadır. Anne bu gibi dayanılmaz ağrılarda mutlaka doktoruna başvurmalıdır.

HAFTA HAFTA GEBELİK