Betül Görgen
Betül Görgen
Betül Görgen

Gebelikte araba kullanmak ne kadar güvenli?

Gebeliğiniz sorunsuz ve beklendiği gibi ilerliyorsa, pek çok günlük aktivite gibi, araba kullanmanızda bir sakınca yoktur. Ancak bazı ekstra önlemler almak gerekebilir. Niye mi?

Haberin Devamı

Çünkü hamilesiniz. Eğer gebeliğinizin son 3 ayına girdiyseniz riskler daha fazla olabilir. Aslında gebeliğin başından itibaren kontrol edemediğiniz pek çok değişimi yaşamaya başlarsınız. (uyku alışkanlığında değişiklikler,mood değişiklikleri,bulantılar vs gibi)

İŞTE GEBELİKTE GÜVENLE ARAÇ KULLANABİLMENİZ İÇİN BAZI İPUÇLARI:

1) Aynı yöne giden iş arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla birlikte işe gidin ve dönüşümlü araç kullanın. Özellikle son dönemlerde gittikçe büyüyen karnınız nedeniyle araç kullanmak çok da kolay olmayabilir.

2) Trafik kurallarına harfiyen uyun. Görüş alanınızda kimse olmasa bile hız sınırlarını aşmayın, trafik ışıklarına dikkat edin.

3) Rahat giysiler tercih edin. Kıyafetleriniz vücut ve bacak hareketlerinizi engellemesin,rahat olsun.Hatta gideceğiniz yere ulaştığınızda değiştirebileceğiniz yedek giysileriniz olsun.

Haberin Devamı

4)Enerji seviyenizi yüksek tutacak şekilde beslenin. Uzun yol gidecekseniz yanınıza sizi uyanık ve enerjik tutacak lezzetli ama hafif atıştırmalıklar alabilirsiniz.

5)Susuz kalmayın. Mutlaka yanınızda yedek su şişeleri bulunsun.Meyve suyu da olabilir. Ayrıca yanınızda pipet bulundurun ve suyu gözünüzü yoldan ayırmadan alabileceğiniz bir yere koyun.

Uzun süre araç kullanacaksınız her 90 dk da bir mola verin. Bacaklarınızı kollarınızı hareket ettirin.

6)Telefonunuzu hazırda tutun. Şarjınız dolu olsun ve gelen aramalara rahat yanıt verebileceğiniz bağlantıları hazırlayın.

7) Umulmadık şeylere hazırlıklı olun. Aracınız bakımlı olsun. Ani bir bozulma ya da lastik patlaması gibi durumlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Acil aramanız gerekebilecek numaraları aklınızda tutmaya çalışın.

8)Hava yastığı çok önemlidir. Aracınızda var ve çalışır olmasının hayati önemi vardır.

9) Gözleriniz önemlidir. Özellikle parlak ışıklardan ve güneşten etkilenmemek için gözlük kullanın.

10) Asla emniyet kemerini unutmayın. Gebe olsanız da olmasanız da. Kendinizi rahat hissetmeseniz de mutlaka takmalısınız. Doğru taktığınızda sizi bebeğinizi yaralanmaktan kurtaracak ve zarar görmenize engel olacaktır. Ayrıca otomobil koltuğunuzu da kendinize göre ayarlayın ve görüşünüzü maksimumda tutacak bir pozisyonda oturun.