Betül Görgen
Betül Görgen
Betül Görgen

Gebelikte alerjiyle savaş için doğal çözüm önerileri

Hava bahar kokuyor… Bunun diğer bir anlamı da “alerji”dir ; Burunda dolgunluk hissi ,geniz akıntısı, kaşınan gözler ve ardarda gelen hapşırıklar… Mevsimsel alerjiler hem sevimsiz hem de dayanılmaz olabilirler.Üstelik gebelik boyunca fazla mesai yapan immun sisteminiz sayesinde alerjiniz alışılmıştan daha kötü bir hale gelebilir. Bu dönemde fazla ilaç kullanamayacağınız için durum daha da vahim bir hal alabilir. İşte gebelik esnasında allerjiyle başa çıkmak için bazı doğal öneriler:

Haberin Devamı

1) Odayı nemlendiren bir cihaz edinin: Soluduğunuz havadaki nem oranında artış, hem alerjinizi hafifletir hem de rahatsızlığınızı azaltır. Allerjiniz coştuğunda tıkalı burun, sulu gözler ve kaşınan bir boğaz havayolunuzu kuru ve enfekte hale getirir. Cihaz sayesinde inflamasyon azalır ve burun dokunuz alerjenleri kolayca uzaklaştırabilir. Tabii ki aşırı kullanmamak şartıyla. Ayrıca cihazın temizliğini de sık sık yapmalısınız.

2) Ökaliptus buharı soluyun: Ökaliptus burun ve göğüsteki dolgunluğu azaltan doğal bir rahatlatıcıdır. Sıcak suya katılarak buharın solunması, mukusu azaltır ve hava yolunu açar. Uygularken başınızı bir havluyla örtmeniz iyi olur.

3) Burun içini yıkayın: Basit bir tuzlu su spreyi ile hava yolunu yıkamak sizi rahatlatacaktır. Tabii burun deliklerine sprey sıkmak çok hoş bir deneyim olmasa da, sizi rahatlatacaktır.

Haberin Devamı

4) Su için: Bol bol su için. Vücudunuzu suya doyurun. Sıkıntılarınızı kısa sürede gidermeye yardımcı olacaktır.

5) Öğünlerinizi zerdeçalla tatlandırın: Curcumin içeren bu baharat burun tıkanıklığını ve alerji semptomlarını azaltır. Aynı zamanda immun sisteminizi kuvvetlendiren bir anti oksidandır.

6) Gece yatarken nasal bant takın:Çoğu insanda gece tıkanıklığı daha da artar ve kötü bir uykuya neden olur.Hamilelik esnasında bu rahatsızlık daha da artar.Burna yapıştırılan nasal bantlar daha iyi nefes almanızı ve tıkanıklığın daha kolay azalmasına neden olur.

7) Allerjiden uzak durmak için elma sirkesi: Bu doğal çözüm ancak uzun süre yapılırsa faydalı olur.Elma şırası sirkesi alkalidir,mukus üretimini azaltır,lenfatik sistemi temizler ve vücuttaki PH yı düzenler. Ayrıca gebelikteki mide yanmalarının çözümünde işe yarar.

Eğer tüm bu önlemlere rağmen allerji devam ediyor ve sinüs ağrısı ve de basınç hissi sürüyorsa mutlaka bir uzmana danışmalısınız