GeriHamilelikte Sağlık Gebelik haftası hesaplama nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gebelik haftası hesaplama nasıl yapılır?

Gebelik haftası hesaplama nasıl yapılır?

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren kafanızda bir sürü soru dönmeye başlar. “Kaç haftalık hamileyim? Bebeğim ne zaman doğacak? Doğuma kaç gün kaldı?” gibi sorular anne adayının en merak ettiği sorular arasındadır. Gebelik haftası hesaplama anne adayları tarafından oldukça sık kullanılır. Peki, gebelik haftası nasıl hesaplanır?

GEBELİK HAFTASI NASIL HESAPLANIR?

Gebelik haftasını hesaplamak için son adet tarihinizin ilk gününü ve aylık adet dögüsü gününü bilmeniz gerekir. GEBELİK HAFTASI hesaplanırken gebelik ve doğum haftası adetinize göre hesaplandığı için yanıltıcı sonuç verebilir. Gebelik haftası hesaplanırken döllenme tarihi değil son adet günü baz alını. Döllenme tarihi, son adet tarihinden yaklaşık olarak 15 gün sonrasına denk gelir. Gebelik haftasını kesin olarak öğrenmek için doktorun ultronson ölçümü yapması gerekir.

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

[fotogaleri=2464,4074,4100]

BEBEĞİM NE ZAMAN DOĞACAK?

İlk doktor kontrolünde bebeğin doğacağı tahmini tarihi öğrenebilirsiniz ama kendiniz de doktora gitmeden önce bebeğinizin doğacağı tarih konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeğinizin tahmini doğum tarihini hesaplamak için son adet döneminizin başlangıç tarihini bilmeniz gerekir. Bu hesaplama tablosunda adet döneminin 28 gün olduğu varsayılmıştır. Hesaplamayı bunu dikkate alarak yapın ve en doğru tarihi sizi muayene eden doktorunuzun vereceğini unutmayın.

BEBEĞİN DOĞUM TARİHİNİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞAYANLARDA GEBELIK HAFTASI NASIL HESAPLANIR?

Gebelik haftası hesaplanırken son adet tarihinin ilk gününün hatırlanması gerekir. Adet düzensizliği nedeniyle hatırlamayanlar gebelik haftası hesaplamasını ancak ultrason ölçümleri sayesinde öğrenebilir.

False