Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Gebeliğe engel teşkil eden faktörler nelerdir?

Gebeliğe engel teşkil eden faktörler hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, gebelik öncesi doktor kontrolünün önemine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Gebeliğe risk teşkil eden bazı durumlar vardır. Bu durumlar ya gebeliğin oluşmamasını sağlar ya da gebeliğin geç oluşmasına etki eder. Kısırlık olup olmadığını anlamak için düzenli olarak 9 ay ilişkiye girilir. Bunun sonucunda hala gebe kalınamıyor ise eşinizde veya sizde kısırlık olabilir. Eğer kısırlık sonucu yoksa düzenli ilişki sonucu gebe kalabilirsiniz.

GEBE KALMAYI NELER ZORLAŞTIRIR?

Gebeliğe engel teşkil eden faktörler nelerdir

Gebe kalmayı engelleyen ve zorlaştıran durumlar vardır; Düzensiz ve yanlış zamanda yaşanan cinsel ilişki, zararlı alışkanlıklar, stres, aşırı zayıf ya da aşırı kilolu olmak, yanlış ve kötü beslenme, doktor kontrolün olmadan kullanılan ilaçlar bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu gibi problemler hiç gebe kalmamanızı da sağlayabilir. Eğer bu problemleri taşıyor iseniz mutlaka doktorunuza danışınız. Yaşınız da gebeliğe engel olan nedenlerden olabilir. Bunun için gebelik yaşı da önemlidir. Gebe kalınmak için uygun olan yaş 20-35 yaştır. Anne eğer gebelik düşünüyor ise bu yaş aralıklarına da düşünülmelidir. Toparlayacak olursak gebeliğe engel olabilecek birçok neden ve sorun vardır. Bu sorunlar ya gebeliğin oluşmamasını sağlar ya da gebeliği riskli hale getirir.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK RİSK...

 Gebeliğe engel teşkil eden faktörler nelerdir 

Gebeliğe engel olabilecek en büyük risk kısırlıktır. Anne ve baba adaylarından sadece birisi ya da ikisinin birden kısır yani “infertilite” olması gebelik oluşumunu etkiler. Bunun dışında da gebeliğe engel olan birçok hastalık veya sorun vardır. Bu hastalıklara veya sorunlara sahip olup olmadığınız doktor kontrolünde ortaya çıkar. Diğer sıkıntılar ise düzensiz ve yanlış zamanda cinsel ilişki, zararlı alışkanlıklar, stres, aşırı zayıf veya obezite olmak, yanlış ve kötü beslenme, kronik hastalıklar, zararlı alışkanlıklar, yüksek tansiyon vb. gibi sorunlarınız var ise gebe kalmak daha zor olacak, belki de gebelik hiç olmayacaktır. Bunları öğrenmek için doktorunuzun istediği testler yapıldıktan sonra sonuçlarını ve bunların gebeliğe engel olup olmadığını doktorunuzdan öğrenin.

Haberin Devamı

HAMİLELİK HESAPLAMA