Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir?

Düşük yapmak, gebe kalındıktan sonra en çok korkulan durumdur. Bu durum gebe kadınları oldukça zor durumda bırakır. Anne adaylarının düşük hakkında da bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Maalesef ki bazen gebelikler düşük ile sonlanabiliyor. Anne adayları bu dönemde ilk önce psikolojik olarak çok yıpranırlar. Annelerin beklediği bir gebelik ise eğer, düşük olduğu zaman da çok üzülürler. Bu depresyonu atlattıktan sonra tekrar gebe kalmak isteyebilirler.

Haberin Devamı

Bazı anneler bu kararı daha erken alırken, bazıları bu kararı çok daha sonra alırlar. Çünkü buna hazır değillerdir. Anne adayları tekrar gebe kalmaya karar verdiği zaman bir muayene olmaları ve doktorlarına görünmeleri gerekmektedir.

Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir

DOKTORUNUZUN İZNİ OLMALI 

Anne adayları tekrar gebe kalmayı düşünüyor ise, doktorlarına da danışarak tekrar gebe kalabilirler. Düşükler, erken gebelik döneminde olan düşükler ve geç gebelik döneminde olan düşükler olarak ikiye ayrılırlar.

Erken düşükler gebeliğin 8.haftasına kadar olan kısımdaki düşüklerdir. Eğer düşüğünüz 8.haftadan önce olmuş ve ilk düşüğünüz ise bu düşüğün tekrarlama olasılığı çok daha azdır. Bu kadınlar genelde hemen ve rahatlıkla gebe kalabilirler. 8.haftadan önce olan düşüklerden 2 ay sonra anne tekrar gebe kalabilir. Eğer düşük 8 haftadan sonra olmuş ise bu düşüklerin doktor incelemesi ve tahlillere ihtiyaçları vardır. Bir diğeri ise tekrarlayan düşüklerdir. Tekrarlayan ve 8.haftadan sonra olan düşüklere de mutlaka doktor muayenesi ve tahlillere ihtiyaç vardır. Eğer doktorunuz tekrar gebe kalmanıza izin veriyor ise buna göre gebe kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir

DÜŞÜKTEN SONRA İKİ AYLIK BİR SÜREYE İHTİYAÇ VAR

Anne adayları düşük yaptıktan sonra kendilerini toparladıktan hemen sonra doktorların izin verme durumuna göre gebe kalabileceklerdir. Genel olarak düşük yapmış olan bir kadının 2 aylık bir süreye ihtiyacı vardır. Her düşükten sonra tekrar gebe kalmanız için, düşüğün üstünden 2 ay geçmiş olması gerekmektedir. 2 ay beklemek gebeliği 8.haftadan önce sonlananlar için geçerlidir. 8. haftadan sonra ve birden fazla düşük yapmış olan bayanların doktor kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Bunun için düşük yapmış olan kadınların mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeleri gerekmektedir.

[fotogaleri=2119,2162,2204]

Haberin Devamı

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN