GeriHamilelikte Sağlık Doğuma Hazırlık Eğitimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğuma Hazırlık Eğitimi

Doğuma Hazırlık Eğitimi

Kozyatağı Central Hospital'da anneler doğuma hazırlanıyor.

Anne bedeni doğuma 40 hafta boyunca yumuşak geçişlerle yavaşça hazırlanır. Doğum süreci duygusal, fiziksel, düşünsel ve psikolojik olarak bir bütündür. Anne adaylarına bu süreçte bütüncül anlayışla destek verilmelidir.

Central Hospital olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu bütüncül desteği verebilmek adına, anne adayları ile çeşitli branşlardaki uzmanlarımızı güzel bir organizasyonla bir araya getirerek doğal doğum, doğal doğumun faydaları, ağrısız normal doğum (kadın doğum uzman hekimi), doğumu kolaylaştırıcı egzersizler ve nefes teknikleri (fizyoterapist), gebelik ve loğusalıkta beslenme (diyetisyen), anne sütü ile beslenme ve önemi (çocuk sağlığı uzman hekimi), bebek banyosu ve masajı (bebek hemşiresi),hastane çantası hazırlama (ebe) konularını anlatıyoruz. Soru-cevaplar ve uygulamalarla anne adaylarımızın merak ettiklerini cevaplıyoruz.

Bu eğitimler anne adaylarını bilinçlendirmekle birlikte gebelerimizin normal doğum korku ve kaygılarını da azaltmaktadır. Aynı zamanda anne adaylarımız, kendisi gibi bu süreci yaşayan diğer anne adayları ile görüşme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı da yakalamış oluyor.

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından anne sütünü destekleme konulu kriterlere uyduğu için 2007 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hastanemize “Bebek Dostu Hastane” unvanı verilmiştir.

Kozyatağı Central Hospital

BEBEĞİM NE ZAMAN DOĞACAK?

False