GeriHamilelikte Sağlık Bebeğin Cinsiyetini Artık Testler Söyleyecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğin Cinsiyetini Artık Testler Söyleyecek

Bebeğin Cinsiyetini Artık Testler Söyleyecek

Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için artık hastaneye gitmenize gerek yok.

Artık bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için ne minimum 16. haftayı beklemek zorundasınız ne de hastaneye gitmeniz gerekiyor.

2006 yılından beri Amerika Birleşik Devletlerinde kullanılan ve artık Türkiye'de de temin edilebilen “Cinsiyet Belirleme Testi (Intelligender Boy or Girl)” ile daha 10. haftada bebeğiniz kız mı, erkek mi öğrenebileceksiniz. Sadece 10 dakika içinde sonuçları görülebilen testi eczanelerden almak mümkün.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı olan test ile yüzde 80 oranında doğru yanıt elde ediliyor.

Cinsiyet belirleme testi, Amerika, Rusya, Avusturya, Meksika, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Ürdün, Mısır, Kuveyt, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Suriye başta olmak üzere birçok ülkede satılıyor.

Uygulaması Basit

Sonuca ulaşılması kadar uygulaması da basit olan testin, kullanımında aşağıdaki adımları takip etmek gerekiyor.

Teste başlamadan önce kullanılacak yüzeyin idrarın dökülmesine karşı korunması ve beyaz bir zemin olması öneriliyor.

Uygulama için sabah uyanıldığındaki ilk idrar gerekiyor. Testin içindeki bardağın yarısı anne adayının ilk idrarı ile dolduruluyor. Ardından kutudan çıkan üst kapağındaki küçük bir delik test bardağı alınıyor ve üstündeki yapışkan bir kenara konularak, anne adayının idrarı şırınga ile alınarak test bardağının içine enjekte ediliyor. Uygulama sonrasında derhal yapışkanla cihazın üstü kapatılıyor ve 10 saniye çabuk dairesel hareketle çevriliyor. Test bardağının kesinlikle çalkalanmaması gerekiyor.

İşleme başlamış olan test kabının, beyaz bir kağıt veya beyaz bir düz tabak üzerine yerleştirilmesi öneriliyor. Yaklaşık 10 dakika sonra test kavanozundaki karışımın rengi nefti yeşil veya bulutlu yeşil rengine dönerse “erkek”, daha derin sarı veya turuncu renk alırsa “kız” oluyor.

AA
 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False