GeriHamilelikte Sağlık Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi?

Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi?

Prof. Dr. Kılıç Aydınlı, anne adaylarının sağlığını düşündü ve…

Siz artık bir anne adayısınız ama korkmayın, bu dışarı çıkmanıza engel değil! Anne adaylarının doğuma kadar olan süreci sağlıklı geçirebilmek adına dikkat etmesi gerekenleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Kılıç Aydınlı anlattı.


1. Egzersiz ve yürüyüş

Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi

Gebeliğiniz süresince egzersiz yapmanızın birçok yararı vardır. Ancak bu egzersizlerin aşırı yorgunluk oluşturmayacak düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz. Büyük bir enerji gerektirecek olan doğum olayına annenin tam formda girmesi gerekir. Bu nedenle her gün açık ve temiz havada yürümeniz faydalıdır. Kısa egzersizler ve yürüyüşler hareketsizlikten kurtararak kan dolaşımını artırır. Uzun ve yorucu yürüyüşlerin faydası yoktur. Ayrıca ani ve keskin hareketlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınmalısınız.


2. Çalışma yaşamı

Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi

Aksi söylenmedikçe normal işinizi yapabilirsiniz, hamilelikte çalışmak oldukça doğaldır. Ancak yorgunluk veren ve fiziksel aktivite gerektiren işlerde çalışmak erken doğum açısından bir risk faktörüdür.


3. Yolculuk

Anne adayları hamileyken sokağa çıkabilir mi

Aksi söylenmedikçe kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Daha uzun yolculuklarda her iki saatte bir kısa bir yürüyüş yapmanız gerekir. Kabin basıncı ayarlı uçaklar ile yapılacak yolculuklarda herhangi bir sakınca yoktur. Emniyet kemerlerinin verebileceği rahatsızlık nedeniyle koltuklarda arkaya yaslanarak oturmanızda yarar vardır.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE CİNSELLİKTEN KORKMAYIN, HAMİLELİKTE SEKS POZİSYONLARI İÇİN TIKLAYIN! 

False