Rengin Türkgüler
Rengin Türkgüler
Rengin Türkgüler

4 boyutlu ultrason kaçıncı haftada yaptırılır?

4 boyutlu ultrason ile bebeğinizin gerçeğe çok yakın görüntülerini elde edebilirsiniz. Peki 4D ultrasonun anne ya da bebeğe bir zararı var mıdır? Ne zaman yaptırılabilir?

Haberin Devamı

4 BOYUTLU ULTRASON HANGİ HAFTADA YAPILABİLİR?

4D ultrason 11 -13. haftalar ve 18 – 22. haftalarda ayrıntılı ultrasonu tamamlayıcı bir tetkik olarak yapılır. Ultrason yüksek frekanslı ses dalgaları olup bu tetkik ile yapılan görüntülemede bebeğe ya da anneye zarar vermez.

[fotogaleri=618,2088]

4 BOYUTLU ULTRASON İLE BEBEĞİN KİME BENZEYECEĞİNİ DOĞMADAN GÖREBİLİRSİNİZ!

Gebelikte birinci soru bebeğin sağlıklı olup olmadığı ikinci soru cinsiyeti, üçüncü soru bebeğin kime benzeyeceğidir. 4D ultrason ile bu üç soruya da cevap verilebilir. Öncelikle 4D ultrason halk arasında ayrıntılı ultrason olarak bilinmekle beraber aslında hem yer yer 2D yapılan ayrıntılı ultrasona destek verirken hem de bebeğin kime benzeyebileceği konusunda fikir verir.

[webtv=110600]

4 BOYUTLU ULTRASON İLE BEBEK NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Gerçekten de 4D ultrason ile elde edilen görüntüler üzerinde hasta ve hasta yakınları tarafından fikir yürütülebilir, benzetmeler yapılabilir. 4D ultrason ile bebeğin görüntülenebilmesi için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının miktarının görüntülemeye yeterli miktarda olması gereklidir. Bu nedenle incelemenin yapıldığı sırada amniyon sıvının miktarı çok önemlidir. Bu miktar gebelik haftasına göre normal sınırlarda olması gereklidir. Sıvının normalden az olması görüntülemenin kalitesinde düşmeye hatta görüntüleme yapılamamasına neden olur.

BEBEĞİN KEYFİNİ BEKLEMEK ZORUNDA KALABİLİRSİNİZ

Bu şekilde görüntülenecek bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı miktarının yanı sıra bebeğin pozisyonu da önemlidir. Eğer bebek sırtını döndüyse uzunca bir süre dönmesini bekleyip hiçbir şey elde edemeyebilirsiniz. Yani kısaca bebeğin keyfini beklemek zorundasınız. Bu durumda küçüğe rüşvet vermeyi deneyebilir, anneye şekerli bir şeyler yedirerek bebeğin hareket etmesini bekleyebilirsiniz. Ancak bu her zaman işe yaramayabilir. Çünkü bazı bebekler uykuyu çok sever ve uykudayken hiç hareket etmezler. Aynı şekilde bebeğin çok içine kapandığı ayakları ve elleri ile yüzlerini kapattıkları zamanda küçük eller ve ayaklar zevkle seyredilir.

4D İLE GERÇEĞE EN YAKIN GÖRÜNTÜ

Gelişen teknoloji ile 4D ultrason da artık yerini ‘HD Live Ultrason’a bırakmaya başlamıştır. Tıbbi görüntüleme teknolojileri büyük bir hızla ilerlemektedir. HD Live Ultrason 4D ultrason ile elde edilen görüntülerin değişik ışıklandırma ve renklendirme teknikleri gerçeğe yakın görüntülerin elde edilmesine olanak sağlamaya başlamıştır. Böylece bebek normal görüntüsüne en yakın şekilde görülebilmektedir. Bütün bu teknolojik imkânları kullanmanın en keyifli yanı bebeklerin hastalıklarının tespitinin yanı sıra onları doğmadan önce görebilmektir.  

HAMİLELİKTE İLK HAFTA