GeriHamilelikte Güzellik&Bakım Karın çatlakları ve tedavisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karın çatlakları ve tedavisi

Karın çatlakları ve tedavisi

Oluşan karın çatlakları için ne yapmalı?

Çeşitli nedenlerle karın ve göbek bölgesinde oluşan çatlaklardan rahatsız olan kadınlar için tedavi yöntemleri...

Hamilelik sonrası ve ya aşırı kilo alıp verme sonrası oluşan karın çatlaklarının tedavisi her ne kadar uzun bir zaman gerektirse de imkansız değil.

Bunun için en kolay ve hızlı yöntem estetik karın ameliyatıdır. Bu ameliyat sayesinde gergin ve çatlaksız bir karna sahip olabilirsiniz. Ancak birçok kadın, ameliyattan korktuğu ya da bu ameliyat ücret olarak daha pahalı geldiği için önerilen çatlak kremlerine yönelmektedir. Çatlak kremleri her ne kadar etkili bir yönttem olsa da uzun süreçli bir tedavidir. Düzenli olarak kullanılması gerekir ve sabır ister. Karın çatlakları için tercihiniz kremse, et etkili devre, çatlakların henüz yeni oluşmaya başladığı yani mor çizgi halinde olduğu evredir. Kilo değişimiyle ortaya çıkan karın çatlakları genellikte gebelik sonrası olanlara oranla daha kolay tedavi edilmektedir. Her gün düzenli olarak 1-2 kez göbek bölgenize uygulayacağınız kremler, sizi mutlu sona taşıyacaktır. 6 ay ile 1 yıl arası sürecek olan tedavide kullanacağınız kreme çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Her ne kadar annelerimizden bebe yağı kullanımının çatlakları giderdiğini duysak da uzmanlar bunun yanlış bir uygulama olduğunu söylüyorlar. Kakao yağı ya da tatlı badem yağı kullandığınız çatlak önleyici kremin yanında size yardımcı olacaktı. Ve en önemlisi, cildinizin her tabakasını gergin tutmanız için bol bol su içmek...

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ

False