GeriHamilelikte Güzellik&Bakım Hamilelikten kalma izlerden kurtulabilirsiniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikten kalma izlerden kurtulabilirsiniz

Hamilelikten kalma izlerden kurtulabilirsiniz

Doğum sonrası değişimlerle savaşmanın yolu.

Hamilelik sonrası vücutta oluşan değişikliklerin kadınları mutsuz ettiğini ancak bu durumun ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Kimyager Ebru Sular, çatlak sorununu gidermek için önerilerde bulunuyor.

Vücut çatlaklarının oluşumunda birçok faktör söz konusudur. Genetik faktörler, kişisel yatkınlıklar yanında hamilelik döneminde hızla alınan kilo ve genişleyen karın çevresi, bacaklar ve kalçalar çatlak oluşumunun en çok görüldüğü bölgelerdir. Ailesinde daha önce çatlak oluşumu yaşamış olanların ya da hamilelik öncesi farklı bir takım sebeplerle çatlak görünümü olan kişilerin, hamilelik döneminde çatlak izleriyle karşılaşma olasılığının daha yüksek olduğu bilinmektedir. Böyle durumlarda önlem almaya yönelik ürün kullanımına daha özenle önem verilmesi faydalı olabilir. Çünkü oluşmuş olan çatlak görünümüne kozmetik müdahalelerle çözüm bulmak imkansız olsa da öncesinde önlem alarak çatlak oluşumunu engellemek mümkün olabilmektedir.

Nemlendiricinin önemi

Ciltte oluşan çatlakların en önemli sebebi, ciltte serbest radikallerin oluşması ve ani gerilmeye bağlı, kolajen dokunun esnekliğini kaybederek bozulmasıdır. Serbest radikaller, basit ifadeyle bir ucu açık kararsız moleküllerdir ve eğer kararlı hale getirilmezse, kolajen dokuda hızla bozulmalar başlar. Serbest radikallere karşı en önemli kalkan antioksidanlardır. Gerek beslenmeyle, gerekse kozmetik çözümlerle serbest radikallerin oluşumunu engellemek olanaklıdır. En çok bilinen antioksidanlar, A, C ve E vitaminleridir. Kullanılan ürünlerin antioksidanlarla zenginleştirilmiş olması oldukça etkili sonuçlar almanıza yardımcı olur.

Cildin iyi bir nemlendirici ile desteklenmesi, esnekliğini artırmaya ve çatlak oluşumunu engellemeye destek olur. Ürünün cilde daha iyi dağılıp sürülebilmesi için yağ olan türlerin tercih edilmesi daha etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olur. Mümkünse, doğal içerikli olan, dolgu maddesi içermeyen ürünlerin kullanılması özellikle hamile hanımlar için uygun olabilir. Yağ bazlı ürünler, duş sonrası hafif nemi alınan cilde masajla uygulandığında en etkili sonuçları vermektedir.

Dolayısıyla hamilelik döneminde anne vücudu daha çok bakıma ihtiyaç duymaktadır. Vücudun ihtiyacı olan besinleri alırken, estetik olarak bozulmaları önleme yönelik ürün kullanımı da daha mutlu, huzurlu ve bakımlı bir hamilelik dönemi yaşanmasını sağlar.

HAFTA HAFTA GEBELİK

False