GeriHamilelikte Güzellik&Bakım Hamilelikte sivilcelerle baş etmek için 6 öneri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte sivilcelerle baş etmek için 6 öneri

Hamilelikte sivilcelerle baş etmek için 6 öneri

Ergenlik sivilcelerine göre daha da inatçılar!

Sivilce sadece ergenlik dönemindeki kişileri etkilemiyor. Her yaş grubunda görülebilen sivilceler özellikle erişkinlerde ergenlik sivilcelerine göre daha da inatçı oluyor. Üstelik bu durum ergenlik döneminde hiç sivilce problemi olmayan erişkinler için son derece moral bozucu olabiliyor.

Gebelikte de bir takım hormonlarda artma görülmesini nedeniyle ve ciltte yağlanma artışından dolayı ciltte sivilcelenmeye veya var olan sivilcelerde artmaya sebep olabilir. Hamilelerde özellikle artan androjen hormonu ciltte sebase glandları uyarır ve sebum artışına neden olur, bu da bakterilerin çoğalmasını, inflamasyonu kolaylaştırarak sivilce oluşmasına neden olabilir. Hamilelik döneminde sivilceler hafif, orta veya şiddetli düzeyde görülebilir. Hamileliğin sadece bir döneminde görülüp yok olabilir ya da gebeliğin sonuna kadar çıkmaya devam edebilir.

HAMİLELİKTE SİVİLCELERİ AZALTMAK İÇİN ÖNERİLER    

  1. Yüzünüzü ellerinizle nazikçe günde 2 kere sabunla ya da temizleme ürünü ile yıkayın.
  2. Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla nazikçe kurulayın. Eğer ovalayarak kurularsanız bu durum irritasyona neden olup ve sivilceyi artırabilir.
  3. Nemlendirici kullanıyorsanız yağsız olmasına dikkat edin.
  4. Sivilceleri sıkmayın, ovalamayın, patlatmayın. Bunlar sivilcelerin artmasına ve iz kalmasına sebebiyet verebilir.
  5. Hamilelikte beslenmenize de dikkat edin. Baharatlı, acılı besinler sivilcelerin artmasına neden olabilir.
  6. Bakım ürünü ile ilgili mutlaka bir uzmana danışın ve ondan sonra alıp kullanın. Çünkü bazı ilaçlar, kremler ya da jeller gebelik sırasında bebeğiniz açısından zararlı olabilir. Kadın doğum uzmanınız ve dermatoloji uzmanınız size gebelik sırasında uygulayabileceğiniz çözümler sunacaktır.

İHA 

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ

False