Hamilelikte karında oluşan çizgiler geçer mi?

Anne adaylarının merak ettiği bu sorunun cevabını uzmanından öğrendik.

Haberin Devamı

Hamilelik döneminde anne adaylarının karınlarının ortasında koyu renkli bir çizgi oluşur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülten Tıraş, bu çizginin doğumdan bir süre sonra kendiliğinden kaybolacağını söyledi.

Hamilelikte karın orta kısmın da meydana gelen koyu renkteki çizgiler, açık tenli anne adaylarında gebelikteki artan hormonlara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bu hormonlara bağlı olarak anne adayının meme uçlarında koyulaşmalara ve yüzünde de lekelenmelere neden olmaktadır. Ayrıca güneşe maruz kalınması durumunda da artmış olan bu lekelenmelerin, çizgilerin ve koyulaşmaların da önüne geçilememektedir. Ancak çoğunlukla gebelik esnasında bu meydana gelen lekelenmeler ve karın ortasındaki çizgiler doğumdan sonra kaybolmaktadır.

Özellikle gebelik dönemindeyken anne adayının karın bölgesinde meydana gelen çatlakların rengi öncelikle pembedir, daha sonra gitgide koyulaşır ve bu çatlakların önüne geçilemez. Bu çatlakların oluşmasını da çok hızlı kilo alımları tetiklemektedir. Ayrıca karında meydana gelen çatlaklar, kaşıntılara yol açmaktadır. Ancak anne adayının karın bölgesinde oluşan renk değişimleri ve çatlaklar doğumdan sonra hafifler, zaman içerisinde ince çizgilere dönüşürler.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

Yazarın Tüm Yazıları