GeriHamilelikte Güzellik&Bakım Hamilelikte Güzellik Sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Güzellik Sırları

Hamilelikte Güzellik Sırları

Her daim güzellik sizin elinizde!

Biz kadınlar, sağlıklı ve bakımlı olduğumuz sürece her dönemde güzel gözükebiliriz. Hamilelik döneminde ise anne olmanın heyecanıyla bu güzelliğimiz daha da katlanır. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Şengöz, “Hamilelik bazen cildinizi, saçlarınızı ve tırnaklarınızı olumsuz yönde etkileyebilir, ancak tüm bu değişikliklerinizi olumlu yöne çevirmeniz çok kolay” diyor ve basit fikirler sunuyor.

Bol Bol Su İçin

Özellikle hamileliğinizin ilk 3 aylık dönemde su içmenizin cilt sağlığınız açısından önemi tartışılmazdır. Başka bir yönden de böbreklerinizin iyi çalışması, zihinsel performansınızın artması için günde en az 4 bardak su içmeniz önemlidir.

Sebze ve Meyve Yiyin

Siz ne yerseniz cildiniz onu yansıtır. Yağ ve nem dengenizi korumak için cildinizin içeriden vitamin ve mineral desteğine ihtiyacı vardır. Bunu da en fazla yediğiniz sebze ve meyveler sağlar. Güzelce yıkadıktan sonra günde 4–5 porsiyon, özellikle kırmızı ve turuncu renkli meyveleri (Karpuz, siyah üzüm, havuç, böğürtlen, domates) yemelisiniz.

Omega 3 Desteği Alın

Cansız ve soluk görünen bir cildiniz varsa omega 3 desteği açısından günde 1 avucu geçmeyecek miktarda fındık, badem ve ceviz yiyebilirsiniz. Kalsiyum da cilt için çok önemli olduğundan, süt ve süt ürünlerini bol bol tüketmelisiniz.

Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmak kan dolaşımınızı hızlandırıp, toksinlerinizin atılmasını kolaylaştırdığı için kadın doğum hekiminizin izniyle, açık havada kısa süreli yürüyüşler, basit pilates ve yoga egzersizleri yapın. Diğer yandan egzersizle salınan büyüme hormonu, endorfinler keyfinize keyif katacaktır.

Sık Sık Banyo Yapın

Banyo yapmak sizi çok rahatlatacaktır. Tabii doğru ürünlerle ve sağlıklı şekilde yapmak şartıyla! Banyo yaparken, parfümsüz, renksiz ve çok köpürmeyen ürünlerle yıkanmalısınız. Çok sıcak suyla ve keselenerek yaptığınız banyolar, vücudunuzun kurumasına ve pullanmasına neden olabilir. Bu durumda kaşıntı ve çatlaklarınız tetiklenebilir. Banyo sonrasında da mutlaka bütün vücudunuzu nemlendirmelisiniz.

Makyaj Yapmaktan Geri Kalmayın

Hamileliğinizin her döneminde makyaj yapabilirsiniz. Bebeğiniz açısından hiçbir riski yoktur. Yağlanma ve küçük sivilcelenmeler başlamışsa mümkünse su bazlı ürünleri kullanmayı tercih edin. Aşırı ve koyu renklerle yapılan kapatıcılı makyajlar yerine, hafif makyajı tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Gece yatarken, mutlaka makyajınızı silmeli ve yüzünüzü yıkamalısınız.

Saç Bakımınızı Korkmadan Yapın

Saçlar hamileliğinizde canlanır, kalınlaşır ve güçlenir. Kolay uzar ve dökülmeleri azalır. Şampuan kullanırken, özel bakım ürünlerine genelde ihtiyaç duymazsınız. Kendinizi mutlu ve keyifli hissedeceğiniz bu ürünleri kullanabilirsiniz ancak saç derinizde kaşıntı, kepeklenme, kabuklanma ve kabarıklıklar oluşursa cilt doktoruna görünmeniz gerekir.

Et Benlerini Koparmayın

Hamileliğinizin 3. ayından itibaren boyun kenarlarınızda, kasık ve koltuk altı bölgenizde renk koyulaşmaları ve et beni adı verilen kabartılı oluşumlar görülebilir. Bu tür benler, kesinlikle koparılmamalı ve üstüne asitli ilaç uygulamaları yapmamalısınız. Genelde doğumunuzdan sonra kaybolurlar. 

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ

False