Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin!

Vücudunuzu sımsıkı saran, dar giysiler dolaşımınızı olumsuz etkiler.

Haberin Devamı


Giysi seçimi gebelikte önemli rol oynar. Giysilerimiz bizi rahat ettirecek tarzda seçilmelidir. Hamilelik döneminde sizi sıkmayacak, bunaltmayacak, üstünüze yapışmayacak tarzda giysiler seçmelisiniz. Giysi seçiminde bol şalvarlar, hamile pantolonları, eşofmanlar, salaş tişörtler sizi rahat ettirecektir. Eğer maddi imkanınız buna el vermiyorsa veya giysilere para harcamayı sevmiyorsanız, eşinizin kıyafetleri bile size yeterli olacaktır. Giysi seçiminizde çok süslü parçalar yerine sade giysiler seçilmelidir.

Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin


SIKI VE DAR KIYAFETLERDEN UZAK DURUN

Vücudunuzu sımsıkı saran, dar giysiler dolaşımınızı da etkileyecektir. Hamilelikte ay ay kilo alımı artacağından çok fazla giysi almaya da gerek yoktur. Alacağınız kiloyu önceden tahmin edemeyeceğiniz için kilonuza göre giysiler almanız tavsiye edilmektedir. Hamilesiniz, çalışıyorsunuz ve şık olmanız gerekiyor ise tunik, bol gömlekler altına ise bol pantalonlar ve etekler giyebilirsiniz.

Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin


NAYLON İÇ ÇAMAŞIRLARI TERCİH ETMEYİN

Hamilelik döneminde iç çamaşırı seçimi de çok önemlidir. Naylon iç çamaşırları yerine rahat bez iç çamaşırları önerilir. Malum gebelik esnasında alınan kilo yeterince terleteceğinden bir de kıyafetlerin terletmesi sizi rahatsız eder.

 Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin 


YÜKSEK TOPUKLU AYAKKABILARA ELVEDA

Ayakkabı seçiminde de giysi seçimi kadar önemlidir. Ayakkabılarında düztabanlı ve rahat olması tercih edilmelidir. Yüksek topuklu ayakkabılar sizi çok yorabilir ve dengenizi kaybedip düşmenize neden olabilir. Bunun için anne adaylarının hamilelik döneminde yüksek topuklu ayakkabı seçiminde bulunmaması gerekir. Hamilelik döneminde tercih ettiğiniz her parçanın rahat olması gerekir. Çünkü sizi geren ve sıkan giysiler işinizi zorlaştıracaktır. Özellikle çalışıyorsanız daha rahat giysiler tercih etmelisiniz.

Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin


ÜŞÜTMEMEK İÇİN KALIN GİYİNİN 

Anne adayları yazın daha ince giyinip çok terlememeye özen göstermeliler. Kışın ise anne adayını üşütmeyecek kalınlıkta giysiler tercih edilmelidir. Anne adayları gebeliklerinin ilk dönemlerinde bu duruma alışamayabilirler. Fakat zaman geçtikçe uyum sağlayacak ve önceliği her zaman rahatlığa vereceklerdir. İlk gebeliğiniz ise uyum problemi çekilebilir.

Hamilelik döneminde dar kıyafetler giymeyin

ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ