Rami Asker
Rami Asker
Rami Asker

Hamilelere Perma Yasak!

Hamilelikte saç bakımı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde!

Haberin Devamı

Kadın doğum uzmanlarının gebelik sırasında kozmetiklerin kullanımı ile ilgili en sık karşılaştıkları sorulardan bir tanesi “Saçımı boyatabilir miyim?”dir. Jin. Op. Dr. Rami Asker, hamilelikte saç bakımı ile ilgili tüm merak edilenleri açıklığa kavuşturuyor.

Gebelikte kullanılan ilaçların bebek üzerinde zararlı etkileri olup olmadığı çeşitli bilimsel araştırmalarla saptanmıştır fakat kozmetikler için durum aynı değildir. Kozmetiklerle ilgili zararlı etkiler geçmişteki vaka bildirimleri ve hayvan deneylerine dayanıyor.

Gebelikte kozmetik kullanımıyla ilgili en sık karşılaşılan sorun saçların boyatılmasıdır. Kullanılan saç boyaları ile ilgili insan üzerinde yapılan bir çalışma yok dolayısıyla zarar verip vermediğinden çok emin olunamaz. Onun için tedbirli davranmak gerekir ve doğum sonrasına ertelenmesi daha sağlıklı olur. Boya yerine kına kullanmakta yarar var. Çünkü kına, bitkisel ve zararsızdır.

Haberin Devamı

Perma, Tavsiye Edilmiyor

Gebelikte perma yaptırmak riskli olabilir. Çünkü permada kullanılan kimyasal maddelerle ilgili bir çalışma yapılmadığı için bebek üzerindeki etkisi kanıtlanamıyor. Bu kimyasalların saçlı deriden emilip kana karıştığı bir gerçek.

Ayrıca, saç şekillendiriciler genellikle sodyum hidroksid içeriyor ve gebelerin bu maddeden uzak durmaları gerekiyor. 

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ