GeriHamilelikte Güzellik&Bakım Hamileler cildini kışın nasıl koruyacak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamileler cildini kışın nasıl koruyacak?

Hamileler cildini kışın nasıl koruyacak?

Hamilelikte cilt kuruluğu daha yoğun yaşanıyor.

Mevsim değişikliklerinin ciltte yarattığı değişimlerin, hamilelik döneminde daha yoğun yaşandığını söyleyen Dermatolog Dr. Canan Savaş İyigün, konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kış ayları yaklaştıkça havada nem azalır ve cildimizde bu kurumalar daha belirgin hale gelir. Kuruluk artarsa kaşıntı yapabilir. Nemlendirici kullanmak, su içmeye dikkat etmek, aşırı sıcak banyolardan kaçınmak, kurutucu sabunlar ve duş jellerini kullanmamak, kese yapmamak basit ama etkili yöntemlerdir. Nemlendiriciler banyodan çıkar çıkmaz vücut nemliyken sürülürse daha etkili olurlar. Özellikle karın bölgesi hamilelik ilerledikçe gerilmeye en çok maruz kalan ve çatlakların en fazla görüldüğü bölgedir. Doktorunuzun önerdiği çatlak önleyici kremleri düzenli bir şekilde ve masaj yaparak kullanmayı unutmamalısınız.

RAHAT BİR HAMİLELİK DÖNEMİ GEÇİRMEK İÇİN BOL VE PAMUKLU KIYAFETLER TERCİH EDİN.

HAMİLELER KENDİ KENDİNE NELER YAPABİLİRLER?

Havalar serinledikçe daha kalın giyinmeye başlarız. Ancak sonbaharda gün içinde ve kapalı alanlarda çok farklı ısı dereceleri olabilir. Tek ve kalın bir kat yerine ince bir kaç kat giyinmek tüm bu ısı değişimlerine daha kolay uyum sağlamamıza ve terleme ve nemli kalma ile artan isilik, pişik, mantar vb. cilt sorunlarından korunmamıza yardımcı olacaktır. Rahat ve bol, pamuklu kıyafetler her zaman olduğu gibi tercih edilmelidir. Ayakkabılar da rahat ve geniş olmalıdır. Yağmurlu ve serin havaların başlamasıyla dar ve rahatsız, kapalı ayakkabılar giymek gebelerde sık görülen ayak şişlikleriyle bir araya gelince tırnak batmalarına sık neden olur. Kapalı kalan ayaklarda mantar oluşmaması için pamuklu çorap tercih edilmeli, hava aldıran deriden yapılmış ayakkabılar tercih edilmeli, aynı ayakkabıyı ertesi gün tekrar giymemekte, değiştirmekte fayda vardır.

CİLDİ KIŞTAN NASIL KORUMALI, YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Tırnakların kuruyup kırılmaması için fazla su, sabun ve deterjandan korumalıdır. Soğuk ve nemsiz havalar ciltte olduğu gibi tırnaklarda da kurumayı artırır. Nemlendiriciler faydalı olur. Ancak bu nemlendiricilerin de mutlaka doktor tarafından verilmesi gerekir. Gebelik maskesi de denilen lekelenmeler yaz aylarında olduğu kadar sonbahar ve kışında olabilir. Öncelikle gebelikte olan hormonal değişimler nedeniyledir. Ultraviyole ışınlarından korunmak için doktorunuzun önerdiği bir güneş koruyucudan yararlanmanız faydalı olacaktır. Leke tedavileri lekeleri önlemekten daha zor ve zahmetli tedavilerdir. Hamilelik dönemi bebeğinizin gelişimi ve cilt sağlığınız için kullanılan ürünlere dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Kozmetik seçimlerinizde dikkatli olmanız ve doktorunuza danışarak kullanmanız gerekir.

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ

False