Hamileyken tekrar hamile kalınır mı?

Bildiğimiz gibi hamile olan bir kadının tekrar hamile kalabilmesi mümkün değil. Ancak bazen doktorların “imkansız” dediği bazı şeyler yaşandığında insan “acaba ben de aynı durumu yaşar mıyım?” diye düşünmeden edemiyor.

Haberin Devamı


NORMALDE GEBELİK SONLANMADAN YENİ BİR GEBELİK OLUŞMAZ

Hamileyken tekrar hamile kalınır mı

Normalde gebelik üzerine, yani o gebelik sonlanmadan yeni bir gebelik oluşmaz. Sebebi ise kadınların her ay bir yumurta gelişimine uygun anatomide olmalarıdır. Gebelik oluştuktan sonra yumurtalıklar aktivasyonu duraklatır, bu nedenle gebelik oluşumu da doğum sonrasına dek mümkün değildir. Ancak literatürde çok nadir olarak bu tür gebelikler bildirilmektedir.


NADİR YAŞANAN BU DURUM NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Hamileyken tekrar hamile kalınır mı

Bu durum tıpta iki şekilde açıklanır: Birincisi çok nadiren aynı ay iki yumurtanın gelişmesi ve bir tanesinin daha sonra döllenmesi (süperfekundasyon), ikincisi ise kadın gebe kaldıktan sonraki aylarda başka bir yumurta ile döllenme olmasıdır. (süperfetasyon). Yani tıp, normal şartlarda bunun imkansız olduğunu söylerken milyonda bir ihtimalle gerçekleşmiş gebelik üstü gebelikler vardır. 


BAZEN GEBELİKLER AYNI ANDA İÇ VE DIŞ GEBELİK OLARAK GELİŞEBİLİR

Hamileyken tekrar hamile kalınır mı

Ayrıca bazen gebelikler aynı anda iç ve dış gebelik olarak gelişip yanıltıcı da olabilir. Fakat bunlar da yaygın ve normal gebelikler sınıfına girmez.


GEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİYE GİRERKEN PREZERVATİF KULLANIN

Hamileyken tekrar hamile kalınır mı

Korunmaya başlamak için gebelik sonrasını bekleyebilir ya da gebelikte cinsel ilişkiye girerken hijyen sağlama amacıyla prezervatif kullanabiliriz.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

Yazarın Tüm Yazıları