Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir?

Bebek bekleyen çiftlerin aklını kurcalayan bu sorunun yanıtını uzmanından öğrenelim.

Haberin Devamı

Bebek bekleyen birçok çiftin aklına takılan konulardan biri hamilelik döneminde cinselliğin nasıl olması gerektiğidir. Cinsel yaşamın abartılmadığı sürece bebeğe fiziksel olarak zarar vermeyeceğinin altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, hamilelerin bu dönemde hangi sıklıkta seks yapabileceğini açıkladı.


Cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi?

Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir

Hamilelikte ne kadar cinsel ilişkiye girebileceğiniz bebeğin durumundan ve gelişiminden tamamen bağımsızdır. Üstelik bazı uzmanlar, normal doğum gecikmişse cinsel ilişkiye girilmesini önerirler çünkü ilişki sırasındaki madde salgıları normal doğumu kolaylaştırır. Önemli olan erken doğumda değil gecikmiş doğumda bunu uygulamaktır. Cinsel ilişki abartılmadığı sürece bebeğe hiçbir zarar vermez.


Hamilelikte hangi durumda cinsel ilişkiye son verilmeli?

Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir

Düşük, erken doğum riski ve enfeksiyon durumu söz konusu olduğunda, cinsel yaşama son vermek hamile ve bebeğin sağlığı açısından faydalı olacaktır.


Hamileler haftada kaç kez cinsel ilişkiye girebilir?

Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir

Bu konu gebelik durumuna bağlı olduğu kadar kadının ruh dünyasıyla da alakalıdır. Kişinin yaşamış olduğu hamilelik stresi ve kaygıları cinsel libidoyu alıp götürebilir, bu duruma hamileliğin ilk ve son aylarında sıkça rastlanır. Erkekler ise “Bebeğe zararı olur mu?” düşüncesiyle ilişkiden uzak durmaktadırlar.


Gebelikte hangi sıklıkta ilişkiye girilebilir?

Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir

Bu durum yaşa göre değişkenlik gösterir. 25 ile 30 yaş arası haftada dört kez, 30 ile 35 yaş arasında iseniz haftada üç kez cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Tıbben, bebeğin olması ilişkiye girmenize bir sorun teşkil etmez.

Çoğul gebelikte bazen sıkıntı olabilir fakat yine de cinsel yaşam devam eder. Kadının orgazmında dikkat edilmesi gereken korkmamasıdır. Bazı durumlarda kadın bunu ıkınma zannedebilir ancak bu orgazmın bir sonucudur ve korkmaya gerek yoktur.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

Yazarın Tüm Yazıları