Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Anne adayının cinsel isteğinde değişiklik olur mu?

Hamileliğin ilk 3 ayında anne adayının cinsel isteğinde değişiklik olur mu?

Haberin Devamı

Gebelik her kadında hem psikolojik olarak hemde hormonal olarak çok büyük değişimlere neden olur. Özellikle bu değişimleri gebeliğin başlarında kadın daha yoğun hisseder. Çünkü gebeliğin başında hemen her kadında beraberinde şiddetli yorgunluk hissi, halsizlik, uykuya meyil, bulantı kusma, gögüslerde ağrı, hassasiyet ve kasık ağrıları hissedilir. Tüm bu fiziksel etkiler ve beraberinde çocuğunu korumaya çalışan bir anaç ruh ortaya çıkmaktadır.

Anne adayının cinsel isteğinde değişiklik olur mu

LİBİDO DÜŞÜKLÜĞÜ

Sonuç libido düşüklüğü ile şekillenmektedir. İlk aylarda ortaya çıkan düşük riski ya da ilişki sonrası lekelenme bu duyguları perçinlemektedir.

CİNSELLİĞE ARA VERME

Pek çok kadın bunu eşiyle paylaşmakta ve cinselliğe ara vermektedir. Bir kısmı ise bu durumdan eşininin alınacağı düşüncesi ile bunu paylaşmamaktadır. Bu nedenle çeşitli yollarla ara verme çabası ya da eşinin ihtiyaçlarını korkarak da olsa desteklemektedir.

Haberin Devamı

 Anne adayının cinsel isteğinde değişiklik olur mu 

DÜŞÜK TEHDİDİ YOK İSE CİNSELLİK YASAKLANMAZ

Bizim hekimler olarak eğer bir düşük tehdidi yok ise bir cinsel yasaklama ya da ara verme önerimiz olmayacaktır. Ancak risk grubunda bir hasta ise cinselliği bir süre rafa kaldırabilir. Daha sonraki dönemde de kanamayı tetiklemesi amacıyla içeri boşalma olması önerilmektedir.

[webtv=126419]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK