GeriHamilelikte Beslenme Hamilelerin kış aylarında tüketmesi gereken 6 besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelerin kış aylarında tüketmesi gereken 6 besin

Hamilelerin kış aylarında tüketmesi gereken 6 besin

Bu dönemde anne adayları enerjiyi doğru yiyeceklerden almalı.

Gebelikte kadının normal fizyolojisinin üzerine fetal (anne karnındaki bebek) büyümenin de eklendiği değişiklikleri kapsamaktadır. Bu süreç beslenme konusunda denge ilkesinin hakim olduğu bir süreçtir. Özellikle grip mevsimine girdiğimiz bu dönemde anne adaylarının almaları gereken enerjiyi doğru yiyecek ve içeceklerden karşılaması gerekmektedir.

Hamilelerin kış aylarında tüketmesi gereken 6 besin

HAMİLELERİN KIŞ AYLARINDA TÜKETMESİ GEREKEN 6 BESİN

  1. Sarımsak
  2. Kivi
  3. Portakal
  4. Limon
  5. Greyfurt
  6. Nar

KANSERE KARŞI ETKİLİ BİR SİLAH

Sarımsağın yapısında bol miktarda su, fruktoz içeren karbonhidratlar, kükürt bileşikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunur. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Sarımsağın bağışıklık sisteminin baskılanmasını önleyerek kansere karşı etkili bir silah olabileceği belirtilmektedir.

 

Hamilelerin kış aylarında tüketmesi gereken 6 besin
 

Nar suyunda anthsiyaninler ve güçlü antioksidant flavonoidler nar suyunun rengini sağlarlar. Nar antioksidan ve anti-tümör etkisinden dolayı ilaç olarak da tanımlanabilir.

BESİN YÖNÜNDEN EN ZENGİN MEYVE

Kivi dünyada yoğun olarak tüketilen 26 meyve içerisinde besin maddesi yönünden en zengin meyvedir. Kivi meyvesinin 100 gramında ortalama 100-400 mg C vitamini bulunur. Ayrıca magnezyum içeriği bakımından da en zengin, yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. E vitamini, bakır, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir.

İHA

[fotogaleri=949]

HAMİLELİKTE KİLO HESAPLAMA

False