GeriHamilelikte Beslenme Anne adayları yaz mevsiminde nasıl beslenmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anne adayları yaz mevsiminde nasıl beslenmeli?

Anne adayları yaz mevsiminde nasıl beslenmeli?

Serinlemek için asitli içecekler yerine sütlü ya da meyveli olanları tercih edin.

Anne adaylarının hamileliğinin başından itibaren değişen vücuduna uyum sağlayabilmesi ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine yardımcı olabilmesi açısından özellikle yaz mevsiminde beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Anne adaylarının beslenme programını mevsimlere göre değiştirmesi ve mevsimine uygun gıdaları tüketmesi kendi sağlığı ve bebeğinin sağlığı için büyük önem taşıyor. Hamileliği yaz mevsimine denk gelen anne adayları, artan sıcaklıklara bağlı kış mevsiminden farklı olarak yaz mevsiminde beslenmede farklı bir program izlemelidir.

Anne adayları özellikle yaz mevsiminde beslenmede sıvı kaybı, gıda zehirlenmeleri, kan basıncı yükselmesi gibi sağlık problemlerini daha sık yaşıyor. Bu sağlık sorunlarının temelinde yaz mevsimindeki beslenme hataları yer alıyor.

[fotogaleri=1107]

TÜM VİTAMİNLERİ BESİNLERDEN KARŞILAYABİLİRSİNİZ!

Yaşamın her döneminde olduğu gibi bu özel süreçte de besin çeşitliliğine mümkün olduğunca önem verilmesini ve tek yönlü beslenmekten uzak durulması gerektiğini vurgulayan Uzman Diyetisyen Turgay Köse, “Gebeliğin ilk 3 aylık dönemindeki folik asit ihtiyacı dışında, besin çeşitliliğine önem verdiğiniz sürece tüm vitamin ve mineral ihtiyacınızı besinlerle karşılayabilirsiniz. Bu nedenle ilk 3 ay sadece folik asit içeren ilaçlar almanız yeterli olacaktır. Demir ihtiyacınız ise hem gebelikte üreteceğiniz kan miktarı artacağı için hem de doğumda kan kaybedeceğiniz için artacaktır. Gebeliğin ikinci yarısından itibaren düzenli olarak kullanacağınız demir ilaçları ile demir depolarınızı doğuma hazır hale getirebilirsiniz. Demir haplarını süt ürünleri ile almanız emilimi bozar. Öte yandan C vitamini ise demir emilimini artırıcı özellik gösterir. Bu nedenle ana öğünlerde sebze veya meyve tüketmeye özen gösterin” dedi.

 

Anne adayları yaz mevsiminde nasıl beslenmeli

ANNE ADAYLARI YAZ MEVSİMİNDE HANGİ BESİNLERİ TÜKETMELİ?

  • Yaz mevsimi vücutta sıvı kaybına neden olur, bu yüzden yaz mevsiminde beslenme programınıza mutlaka 10 bardak su dahil edin.
  • Yaz mevsiminde yiyecekler daha çabuk bozulduğu için yiyecekleri iyi pişirin ve çiğ besin içeren yemeklerden uzak durun.
  • Beyaz et yaz mevsiminde daha çabuk bozulur ve iyi pişmezse gıda zehirlenmelerine neden olur, bu nedenle dışarıda yemek yerine evde pişirmeyi tercih edin.
  • Sebze ve meyveler üzerlerinde gözle görülemeyecek parazit, mantar, küf ve tarım ilacı barındırır. Yaz mevsiminde beslenmenize bu gıdaları dahil etmeden önce mutlaka yarım saat soğuk suda bekletin ve kurulayıp tüketin.
  • Vücudun ihtiyacı olan vitaminler her mevsim farklılık gösterir, yazın tercihiniz yaz meyvelerinden ve sebzelerinden yana olsun.
  • Hamileliğiniz boyunca şekerden uzak durun. Yaz mevsiminde beslenirken tatlı ihtiyacınızı karşılamak için tatlılarınızda, keklerinizde ve içeceklerinizde şeker yerine pekmez kullanın.
  • Yazın serinlemek için asitli içecekler yerine sütlü ve meyveli soğuk içecekler tercih edin.
  • Her gün mutlaka bir yumurta tüketin. 

HAMİLELİKTE NE KADAR KİLO ALINMALIDIR?

[video=hurriyetaile_video/mugeaksu1.flv]

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISINI GEÇİREN 12 TAKTİK NEDİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

False