GeriHamilelik Hazırlığı Tüp bebek tedavisinde yeni uygulama!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tüp bebek tedavisinde yeni uygulama!

Tüp bebek tedavisinde yeni uygulama!

Akupunkturun tamamlayıcı tedavi olarak uygulanıyor.

Akupunktur şimdi de tüp bebek tedavilerinde uygulanıyor!

Dünyanın önde gelen tüp bebek merkezleri tarafından hastalara tedavi sürecinde başarı şansını artırması sebebiyle uygulanan akupunktur tedavisi ve nöral terapi, Türkiye'de tarafından uygulanıyor.

Tüp bebek tedavilerinde akupunkturun tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmasının bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Uz. Dr. Hasan Ali Nogay, akupunkturun limbik sistemi düzenleyici etkisinin anne adayının strese karşı dayanıklılığını artırdığı ve bu olumsuz etkinin akupunktur tedavisi ile ortadan kaldırıldığını belirtti.

Akupunkturun stresi azaltıcı etkisinin kanıtlandığını sözlerine ekleyen Nogay, birçok çalışmada akupunktur uygulamasının herhangi olumsuz bir yan etki oluşturmadan antidepresan etki gösterdiğini söyledi. Tüp bebek uygulamasından yaklaşık 3 hafta önce ya da embriyo transferi sırasında veya luteal fazda akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı oranlarında belirgin bir artış görülmüştür. İnfertilite hastalarında akupunktur ve nöral terapi, tedavi süreçleri, embriyo transferi ve sonrasında uygulanabilir.

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN

False