Tüp bebek tedavisi öncesi detoksun önemi

Çocuk sahibi olmak pek çok çiftin en büyük hayali olmakla birlikte bazı çiftler çocuk yapma konusunda tıbbi sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Eşlerde birbirinden farklı faktörlere bağlı olarak çocuk sahibi olmak zorlaşabiliyor ve çiftler yardımlı üreme yöntemlerine başvurmak durumunda kalabiliyorlar.

Haberin Devamı

Özellikle günümüzde çevresel koşulların etkisi, geç dönemde evlilik, kariyerin ardından geç anne olmayı seçme gibi sebeplerle yardımcı üreme yöntemlerine başvuru daha fazla olmaktadır. Ancak bazı hastalarda farklı teknikler denenmesine ve yapılan muayene ve tahlillerde her şeyin normal gözükmesine rağmen çocuk sahibi olmak çok zor olabiliyor.

EŞLER ARINMA PROGRAMI UYGULAMALI

Eşlerin her ikisi de gebelik planlamadan önce genel anlamda bir arınma programı uyguladıklarında çok daha başarılı sonuçlar alındığı görülmekte ve eşlerin yumurta ve sperm kalitelerinin arttığı izlenmektedir. Tedaviye başlamadan ya da gebelik planlamadan en az 3 ay önce çiftler için arınma programı başlatılmalıdır. Birincil detoks için mutlaka bol su tüketilmeli ve böbrekler yolu ile atılma desteklenmelidir.

Haberin Devamı

Vücudumuzdan ağır metallerin uzaklaşmasını sağlayacak destek ürünlerin (çeşitli yosun ve kil türevleri gibi) kullanımı sağlanmalıdır. Mümkünse doktorunuzun önerdiği takviyelerin yanına deri yolu ile detoks için sauna da mutlaka eklenmelidir. Vücutta ağır metal detoksifikasyonu sağlanması için buna uygun bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. 

LİF ORANI YÜKSEK BESİNLER TÜKETİLMELİ

Lif oranı yüksek ve bağırsaklardan atılım sağlayan besinlerin tüketimi de arttırılmalıdır. Özellikle plastik kaplar, su şişeleri ve yazarkasa fişlerinde yüksek oranda bulunan BPA ve benzeri hormon bozucu kimyasallar hayatımızdan çıkartılmalıdır. Yemek pişirirken ve saklarken alüminyum folyo ve kaplardan uzak durmalıyız. Kadınların günlük kimyasala en çok maruz kaldığı makyaj malzemelerinin seçiminde olabildiğince doğal içerikli olanlar tercih edilip minimal kullanıma özen gösterilmelidir. Hayatımızın her alanında bu tür kimyasallara istemeden maruz kalıyor olsak da yaşam rutinimizde bazı değişiklikler yaparak bu oranı olabildiğince minimuma indirmeliyiz. 

TELEVİZYON, TABLET GİBİ CİHAZLARIN KULLANIMI KISITLANMALI

Dış kimyasalları vücudumuzdan kısa sürede uzaklaştırmak için şelasyon tedavisine başlamalı bunun için beslenmenin yanında ozon terapisinden de destek alabiliriz. Manyetik alanın genetik yapımızda yaptığı değişiklikler göz önüne alarak bulunduğumuz ortamlarda televizyon, tablet ve telefon gibi cihazları minimal düzeyde yakınımızda bulundurmalı ve gece yatarken yatak odamızdan mutlaka çıkarmalıyız. Cep telefonlarını da olabildiğince üzerimizde taşımamaya özen göstermeliyiz. Vücudumuzda enerji akışının düzenlenmesi için akupunkturdan ya da binlerce kilometrelik sinir ağından oluşan ve her noktamızın uyarılmasında görev alan sinir sistemimizin regülasyonu için nöralterapiden destek alabiliriz.

Haberin Devamı

RUHSAL DETOKS

Detoksun en önemli parçalarından biride ruhsal detokstur. Eşlerin stres faktörlerinin yönetimi için kişisel farkındalığı yükseltmek ve doğru stres yönetimi için mindfullnes programlarından destek alınabilir. Vücudumuzun kortizol ve stres seviyesini yönetmek için aromaterapiden yüksek oranda faydalanabiliriz. Bu sebeple rahatlama sağlamak için gün içinde aromatik yağlardan koklama yapılabiliriz. Tüm bu detoks programını aslında gebelik istemi dışında da belli dönemlerde hayatımızın günlük rutini içine almalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları