GeriHamilelik Hazırlığı Rus takvimi ile cinsiyet hesaplama nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rus takvimi ile cinsiyet hesaplama nasıl yapılır?

Rus takvimi ile cinsiyet hesaplama nasıl yapılır?

Bebek bekleyen çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin cinsiyetinin ne olacağıdır. Bebeklerin cinsiyeti ilk olarak döllenmenin başladığı zaman bellidir ancak bunun tespiti hamilelik gerçekleşir gerçekleşmez mümkün değildir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ortalama 12-16. haftaya kadar beklemek gerekir. Ancak sabırsız anne babalar bu süre zarfında annenin karnının şeklinden tercih ettiği ve aşerdiği yemeklere kadar birçok kıstası baz alarak tahmin yürütürler.

Ayrıca Çin takvimi ve Rus takvimi en çok kullanılan bebek cinsiyeti öğrenme yöntemlerindendir. Bu takvim yöntemlerinin bilimsel hiçbir geçerliliği yoktur, tamamen eski çağlardan kalmadır ancak yine de anne- babalar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Bebeğinizin cinsiyetinin kesin sonucu ancak uygun haftada yapılan ultrason muayenesinde doktorunuz size söyleyecektir. Çin ve Rus takvimi yöntemini sadece eğlence amaçlı kullanabilirsiniz.

ÇİN TAKVİMİNE GÖRE CİNSİYET NASIL BELİRLENİR?

RUS TAKVİMİNE GÖRE BEBEK CİNSİYETİ NASIL BELİRLENİR?

Rus takviminde bebek cinsiyeti, anne ve babanın doğum tarihi ile, anne adayının son adet tarihine göre hesaplanır. Doğru sonuçlar verdiği düşünülse de bilimsel değildir.

RUS TAKVİMİ İLE ÇİN TAKVİMİ ARASINDA NE FARK VARDIR?

Çin takviminde annenin yaşı ie hamile kaldığı ay baz alınır. Rus takviminde ise annenin yaşının yanında babanın yaşı ve son adet tarihi gereklidir. Hem çin takvimine hem de Rus takvimine göre hesaplama yaptığınızda farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. 

RUS TAKVİMİ DOĞRU SONUÇ VERİR Mİ?

Aynı Çin takviminde olduğu gibi Rus takvimi de tamamen kişisel bir hesaplama aracıdır. Rus takviminde cinsiyet belirleme işlemi Çin takvimin göre biraz daha bilimsel olduğu düşünülmektedir. Çünkü doğum tarihleri ve annenin son adet tarihinin hesaplamalarda yer alıyor. Bu takvim yöntemini kullanan bazı anneler doğru çıktığını belirtiyor, bazı anneler de yanlış olduğunu. Rus takvimi ile cinsiyet belirleme yöntemi de tıpkı diğer cinsiyet belirleme yöntemleri gibi batıl inançtır. Bebeklerin net cinsiyetini en geç 16. haftada doktorunuz tarafından net olarak öğrenebilirsiniz.

RUS TAKVİMİNDE HER YIL SONUÇLAR DEĞİŞİR Mİ?

Evet, doğum tarihleri değişmemesine rağmen yıl yıl hesaplamalarda bebeğin cinsiyeti değişiyor. Bunun nedeni adet zamanının değişmesidir. 

CİNSİYET BELİRLEME TESTİ

False